Compromís proposa fer un conveni per a donar continuitat al servei i que els alumnes puguen menjar, donat que el menjador social no se sap quan obrirà i les escoles tanquen el 21 de juny

LAS PROVINCIAS (12 juny 2013)
LAS PROVINCIAS (12 juny 2013)

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “davant la greu situació d’emergència social que estem patint a Paterna cal buscar solucions i no crear més problemes. Per això volem que els menjadors escolars obrin des de juny fins al mes de setembre i garantisquen el dinar als menors, per tal d’evitar casos de malnutrició i que deixen de menjar per problemes en les economies familiars. La beca de menjador s’ha acabat el 31 de maig i el 21 de juny tanquen les escoles”.

“No podem consentir que els xiquets acaben el curs escolar i no tinguen garantit un plat de menjar. Per això proposem que l’Ajuntament faça un conveni amb l’empresa que actualment fa el servei de menjador escolar als centres de titularitat pública del municipi i que se’ls perllongue la beca als alumnes de 0 a 5 anys que ja tenen concedida la beca municipal de menjador durant el curs”.

Segons el regidor de Compromís en Paterna, “després de la visita que hem fet a l’edifici on va ubicat el menjador social, ens sembla que molt ha de córrer l’Ajuntament de Paterna per a que estiga tot en condicions aquest estiu. A més a més, cal recordar que, segons el conveni amb la Casa de la Caridad, en agost estarà tancat, així com els caps de setmana, que sembla ser que la ciutadania no menja. A més, tenint en compte que el menjador social té una capacitat de 150 persones, i que a Paterna tenim 888 escolars amb beca de menjador, és evident que cal buscar una altra solució de manera urgent”.

Ramón també explica que “l’Ajuntament té al seu abast garantir els menjadors escolars als alumnes becats de 0-5 anys, obviament augmentant la despesa municipal. Però també ha d’exigir a la Conselleria l’ampliació de les beques per als xiquets de 6 a 12 anys a l’estiu, beques que són de competència autonòmica. En qualsevol cas, l’Ajuntament podria avançar els diners i reclamar-los posteriorment als seus “amics” del PP”.

“Evidentment cal insistir en que el pressupost municipal és necessari que es modifique i que els diners de partides prescindibles com el màrquetin, events i publicitat, es destine a les despeses necessàries per a cobrir l’ampliació dels menjadors escolars a l’estiu. Al pressupost de Compromís per Paterna estava tot contemplat, però malauradament el PP mai ha volgut saber res de la proposta económica alternativa del nostre grup municipal”.

“Esperem que l’alcalde atenga ara la nostra proposta. Tècnicament és possible, administrativament molt fàcil donat que tenim les instal·lacions i les empreses encarregades. També tenim les alternatives pressupostàries per a traure diners. Ara únicament falta la voluntat política del Partido Popular. En cas contrari, presentarem una moció exigint que els col·legis públics del municipi mantinguen el servei de menjador escolar durant l’estiu als alumnes que tenen concedida la beca escolar”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PERIÓDICO DE AQUÍ, QUÉ.ES, NAP I COL, PATERNA BIZ