Compromís critica que des del 26 de setembre de 2012 a l’expedient no hi ha cap documentació que indique moviments amb la Conselleria

LEVANTE-EMV (13 juny 2013)
LEVANTE-EMV (13 juny 2013)

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, manifesta que la regidora Sara Álvaro “ha fet un abandó de funcions com a tinent d’alcalde de Garantia Social, i potser per això ja no ho és, sobre l’expedient relatiu al manifest, consensuat per tots els grups, per a evitar el tancament de l’Escola Taller Ítaca en la Coma. No hi ha cap documentació que demostre que l’Ajuntament ha estat insistint a la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació per tal que Ítaca continue oberta a la Coma”.

LAS PROVINCIAS (13 juny 2013)
LAS PROVINCIAS (13 juny 2013)

“En veure l’expedient municipal, derivat de l’acord plenari contra el tancament d’Ítaca, ens hem quedat bocabadats, ja que amb posterioritat a l’acord plenari de 26 de setembre de 2012 no hi ha cap escrit, cap sol·licitud, ni cap comunicació oficial amb la Conselleria que indique cap moviment de la regidora Sara Álvaro per a complir els acords aprovats al ple. La qual cosa dóna a entendre que des del 26 de setembre l’ex tinent d’alcalde de Garantia Social ha obviat qualsevol esforç per a continuar treballant per a que no tanque Ítaca”.

Des de Compromís per Paterna, “i com que l’incompliment sistemàtic dels acords plenaris a Paterna es fa amb el vist i plau del PP, hem presentat un requeriment demanant per escrit una relació de les comunicacions enviades pel consistori a la Conselleria d’Educació Formació i Ocupació sol·licitant les negociacions per a la continuitat d’Ítaca, i totes les respostes rebudes, si les hi ha. No ens val que ens conten les reunions informals que tingueren, ni les converses de ‘compadreo’ ni els compromisos verbals adquirits que ara incompleix la consellera sense immutar-se. Des de Compromís exigim més contundència del govern d’Agustí a l’hora de manifestar la voluntat del Ple de l’Ajuntament i per extensió de la ciutadania”.

“Amb aquesta actitud és molt fàcil aprovar acords al Ple i posar bona cara davant els veïns de la Coma, perquè mesos després allò aprovat és queda en paper mullat. Ara l’alcalde té una última oportunitat per eixir de la cova i exigir respecte i respostes a la Conselleria sobre l’Escola Taller Ítaca de la Coma. Volem que ell faça un comunicat davant els mitjans i en defensa de la continuitat d’Ítaca. Un comunicat on reprove l’actitud de la consellera Català pels incompliments dels compromisos adquirits amb els veïns de la Coma, com que el SERVEF podria convocar una subvenció per a Ítaca. Ara sabem que la dita subvenció no es convocarà i encara falta saber si hi haurà diners per a tallers d’ocupació per a majors de 25 anys. Però tot apunta a que no es farà res”.

“Lorenzo Agustí està obligat a donar la cara per la ciutadania de Paterna, i concretament pel barri de la Coma, i s’ha d’atrevir a demanar oficialment al Govern espanyol i a la Generalitat el finançament necessari perquè Ítaca no baixe la persiana. La Coma necessita recursos del caire d’Ítaca, que donen una oportunitat a gent aturada, sense mitjans i que sent molt joves ja tenen responsabilitats familiars. Ítaca és l’única escola taller en l’Estat espanyol que està en un barri d’acció preferent. I ara ja l’han condemnat a mort, tal vegada per la inoperància de Sara Alvaro en tot aquest temps. Però l’indult li podria arribar en l’últim moment si el PP municipal s’atreveix i es planta per a defensar els interessos de Paterna i dels fills i filles de la Coma”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: HORTANOTICIAS, PATERNA BIZ, NAP I COL, LAS PROVINCIAS