Compromís, que va presentar un requeriment demanant barreres peatonals, dóna el seu suport a la concentració convocada demà per FAVEPA

El regidor de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, qualifica com a “pas endavant que el consistori haja fet cas del requeriment que presentàrem el passat 6 de juny demanant millores necessàries perquè els vianants estiguen més protegits als passos a nivell del municipi. A més a més, manifestem el nostre suport a la concentració convocada per a demà divendres, organitzada per la Federació d’Associacions de Veïns de Paterna (FAVEPA), ja que la seua reivindicació de més seguretat als passos a nivell necessita la implicació de tots”.

Ramón explica que “malgrat que l’ajuntament no ha contestat el requeriment presentat per Compromís, a la informació apareguda en premsa recolzen les propostes admetent el marge de millora en la seguretat per als vianants. Saber que la Policia Local ja està treballant en mecanismes homologats de seguretat per als peatons, en els passos a nivell, ens sembla que és el camí que s’ha de seguir. De tota manera cal que l’ajuntament aclarisca si es farà càrrec subsidiàriament de la despesa o simplement estudien i deixen passar el temps. Exigim fets i per això demanem la corresponent modificació pressupostària, necessària per a dur a terme les millores. Cal comprometre’s perquè al cap i a la fi els polítics som representants de la ciutadania i hem d’atendre les seues peticions i donar solució als problemes, com ara el dels passos a nivell”.

“Cal insistir que parlem de mecanismes de protecció per als vianants tècnicament viables. Es tracta d’instal·lar barreres simples per al pas peatonal o, impedir el pas mitjantçant el trasllat de la barrera existent per així abastir el pas de vianants. No podem permetre que la integritat física de la ciutadania de Paterna estiga sotmesa a la desídia de les administracions públiques i a la lenta burocràcia que impera, quan són solucions tècnicament tan senzilles”.

D’altra banda, el regidor recorda que “el que sí que continua pendent és que l’Ajuntament elabore un informe o diagnòstic sobre la seguretat que hi ha al llarg del recorregut de la línia 1 del metro al seu pas per Paterna. Un document on també cal incloure els senyals i les millores que proposa el consistori per a garantir la seguretat dels vianants”.

Publicacions digitals: HORTANOTICIAS, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, NAP I COL