Compromís exigeix més prevenció i que el consistori explique quina és la realitat del pla municipal d’emergència dissenyat en cas d’incendi forestal i de quants efectius personals i materials disposa

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, critica “la passivitat absoluta del govern municipal del PP davant l’abandó de restes de podes en la Canyada, al costat del bosc de la Vallesa, junt a les vies del metro, i molt a prop d’alguns xalets. És un perill potencial d’incendi, amb un grandíssim risc per a les persones i per a l’àrea boscosa de la zona, tal i com ens han explicat els veïns que allí hi viuen. Veïns que, per cert, tenen constància que aquestes restes es troben allí abandonades des del mes d’abril”.

Levante emv - 9 juliol 2013
Levante emv – 9 juliol 2013

Segons Juanma Ramón, “el consistori està obligat a vigilar que, amb la pujada de temperatures, el terme municipal tinga garantides les màximes condicions de neteja d’abocadors i restes de podes i vegetació, evitant que això es convertisca en munició per a un incendi. D’altra manera, el govern municipal del PP haurà d’assumir la seua responsabilitat en cas que és produïsca el pitjor escenari”.

“El desmantellament de la Unitat de Policia Local de Medi Ambient té com a conseqüència que el terme de Paterna estiga desprotegit de cara a coordinar una actuació davant una emergència, ja que els efectius personals són escassísims. A més a més, a la torre de vigilància de la Vallesa hi ha dos persones, dos treballadors de Gespa, que no sabem fins a quin punt tenen la formació adequada per tal de vigilar el bosc de Paterna ni a qui han de reportar els possibles perills. No ens queden clares les tasques d’aquestos treballadors: si són una extensió del 112 o si realment són un servei municipal”.

Per al regidor Ramón, “un estiu més l’ajuntament de Paterna suspén en prevenció d’incendis forestals, ja que les tasques obligades de manteniment no les ha fet durant l’hivern, ni tan sols durant la primavera. Amb la qual cosa en cas de tindre un incendi, en uns dies que fa molta calor i la probabilitat és molt més elevada que en altres èpoques, les conseqüències seran fatals. I cal dir que amb l’autobomba que presentaren en maig tampoc estem coberts, perquè aquest vehicle és de la brigada de la Generalitat, evidentment, per a cobrir qualsevol emergència que arribe al parc de bombers de Paterna i amb les mateixes persones”.

“Des de Compromís per Paterna exigim que l’ajuntament treballe més la prevenció i que explique quina és la realitat del pla municipal d’emergència dissenyat en cas d’un incendi a la Vallesa, a més d’aclarir amb quantes persones compten en cas de necessitar efectius per a apagar el foc i tots els efectius materials”, conclou Juanma Ramón.

20130708 NdP Restes poda abandonades La Canyada LasProvincias9juliol2013
LasProvincias – 9 juliol 2013

 

Publicacions digitals: PORTAL COMARCAL, NAP I COL, PATERNA BIZ, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, EL PUNT, LAS PROVINCIAS, QUÉ.ES