Compromís demana a SUMPA totes les factures i expedients que justifiquen el deute pendent de cinc milions del consistori, donat que a Intervenció no hi ha constància d’eixe deute

LAS PROVINCIAS (8 AGOST 2013)
LAS PROVINCIAS (8 AGOST 2013)

 

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, denuncia que “hem trobat un forat de cinc milions d’euros que no apareix a la comptabilitat del consistori. És un ‘deute fantasma’ de 4.936.669,31 € que SUMPA diu que encara no li ha pagat l’Ajuntament, encara que al departament d’Intervenció no hi ha constància de cap factura ni de res que justifique aquest deute amb l’empresa urbanística municipal”.

 

Per a Ramón, “amb el concurs de creditors de SUMPA ens hem trobat amb aquesta sorpresa. La pregunta és per què ara, i no abans, SUMPA reclama, i sense que conste a Intervenció, deutes municipals relacionats amb crèdits per obres a l’Ajuntament, per un import de 2.758.790,16 €; o els 2.141.818,91 € en concepte de treballs realitzats per SUMPA per al consistori, sense especificar els treballs. I a més a més, s’afegeixen els pagaments, per valor de 36.060,24 € de l’Impost de la Construcció (ICIO) de 2008 i 2009 que l’Ajuntament no ha pagat a SUMPA”.

 

“Mentre, Intervenció continua sense rebre cap document que acredite aquest deute de quasi cinc milions. I SUMPA ja el té comptabilitzat com a ingrés pendent. Una situació molt estranya i que volem aclarir des de Compromís. Per això, hem demanat que SUMPA ens remeta còpia de les factures que fan referència als imports més grans abans esmentats”.

LEVANTE-EMV (8 agost 2013)
LEVANTE-EMV (8 agost 2013)

“També hem sol·licitat informació al departament de Contractació i Infraestructures per tractar de conéixer l’origen d’aquestos encàrrecs i posar llum en un assumpte que manca de transparència. La qüestió és fiscalitzar d’on vé aquesta ‘troballa’ de quasi cinc milions d’euros que, si és certa, lastrarà més encara els comptes municipals que, a més, no té comtemplats com a despesa els cinc milions ni en 2013 ni al pseudo esborrany de pressupost de 2014. I, que si no és certa, caldrà posar en marxa els mecanismes que aclarisquen perquè SUMPA vol cobrar eixos diners a l’Ajuntament. Qui encarrega eixos treballs? Per què no s’han pagat? Per què no hi ha factures a Intervenció? I per què no s’inclou al pressupost municipal com a despesa?”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: PATERNA BIZ, PORTAL COMARCAL, NAP I COL, HORTANOTICIAS, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, LEVANTE-EMV, LAS PROVINCIAS