Emili Mira exigeix a l’alcalde que concrete la tasca ‘obstruccionista’ de Teresa Morán que no s’ajusta al seu paper com Habilitada Nacional o que li demane disculpes

El regidor de Compromís en Paterna, Emili Mira, afirma que “és una pura cortina de fum que la Secretària de l’Ajuntament, Teresa Morán, paralitze en cap moment els expedients municipals, donat que es disposa de signatura digital, la qual cosa permet despatxar amb molta celeritat l’enviament de la documentació que, necessàriament, ha de passar per ella”.

“L’alcalde va convocar un ple extraordinari per a, segons va dir, aclarir que tots els informes emesos eren positius. I així va llegir una llarga llista de documents de les diverses fases del projecte. Lectura que, d’altra banda, no va aclarir res. I mentres, la portaveu municipal del PP, María Villajos, va limitar-se a llegir un llistat de preguntes a l’oposició. El resultat és que els grups municipals i la ciutadania assistent marxaren més confusos d’aquesta sessió plenària i del seu objectiu principal del debat”.

Segons el regidor Mira, “per part de l’alcalde va quedar clar un aspecte a l’afirmar que existeix un informe amb una data equivocada, ‘error de la funcionària’, digué, i que suposadament justificaria que la decisió presa era ajustada a dret. Però dies més tard va acusar directament a la Secretària, amb una duresa inusual, d’ ‘obstaculizar los expedientes municipales’”.

Compromís per Paterna ha volgut “aclarir la qüestió amb Teresa Morán qui, en primer lloc, ha aclarit que una part important de les seues funcions consisteix en vetlar per la legalitat dels expedients i els acords de l’Ajuntament. I l’altra part consisteix en donar fe pública dels acords. I això és el que ha estat fent amb els diversos governs municipals amb els quals ha exercit la seua tasca sense que, fins a la data, s’haja produït una acusació com la feta per l’actual alcalde. Una actitud que per a Compromís acabaria de posar a l’administració municipal en una situació molt delicada, després d’haver estat molt mal valorada en la seua part econòmica pel Síndic de Comptes en un informe recent”.

La Secretària de l’Ajuntament està obligada per llei a comunicar a la Delegació de Govern, abans del 30 de juny i del 30 de desembre de cada any, quins expedients no han quedat conclosos. “I això ha motivat a la Delegació de Govern a obrir diferents procediments judicials contra l’Ajuntament de Paterna. Eixa és la veritat i no pretendre que la Secretària de l’Ajuntament és el ‘chivato’ de la Delegació, i que com a conseqüència li ha costat molts diners al consistori”.

Per tot això, “des de Compromís exigim a l’alcalde que concrete la tasca ‘obstruccionista’ de Teresa Morán que no estiga ajustant-se al seu paper com a Habilitada Nacional o que, pel contrari, li demane disculpes. Al final ja serà un jutge de Paterna qui analitze l’assumpte des del dret i resolga el que pertoque, donat que l’assumpte estarà a les seues mans, li pese a qui li pese”, conclou Emili Mira.

Publicacions digitals: NAP I COL, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, EL PUNT, PORTAL COMARCAL