La formació exigeix que s’ature el malbaratament de diners que fa l’alcalde amb l’excusa de la Zona Franca ‘turco-xinesa’

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que Lorenzo Agustí “torna a fugir cap a Xina en el que ja és el seu cinqué viatge. Una ‘missió’ que segons diu el PP suposa per a les arques públiques la despesa de 6.000 euros en 18 dies. Tot i això mentre el PP encara no ha contestat a la pregunta de Compromís per Paterna sobre quant s’ha pagat des de Gespa pels primers viatges a Xina. Així ara, amb aquest viatge, tornem a constatar el malbaratament dels diners públics, tal i com vé demostrant-se des del primer viatge a Xina”.

Segons Ramón, “aquestos viatges no poden fructificar en res, malgrat que l’alcalde s’enteste en disfressar-los de beneficis econòmics per a Paterna. De cada viatge fet, en la seua maleta de tornada només ha portat declaracions d’intencions d’algunes empreses però sense cap compromís ferm”.

A més a més, “a tot això cal afegir que la resposta dels empresaris xinesos és prou feble i que més prompte hauríem de parlar de Zona Franca turca i no xinesa, ja que la immensa majoria d’associacions empresarials contactades són de Turquia, tal i com recull l’informe de Deloitte, que diu que les associacions turques contactades són 115 mentre que les xineses només són 40”.

Ramón destaca que “el que més ens interessa al poble de Paterna és que les gestions de l’alcalde no prosperen. Hi ha d’altres alternatives. Perquè el projecte de la Zona Franca és una barbaritat que portarà més desfeta del territori, instal·lació d’empreses perquè treballe gent que vindrà de fora i, a més, en unes condicions molt precàries. El que hauria de fer l’alcalde és estar més en el poble i amb la gent, i pensar com revitalitzar els polígons que tenim, com ajudar les empreses a ser més competitives, i elaborar un pla integral que impulse els polígons industrials que actualment té Paterna. Som el poble valencià que més polígons té, ben comunicats, amb bones instal·lacions, i en compte de mimar-los i estudiar com fer que siguen una punta de llança del desenvolupament econòmic, es dedica a anar a Xina i Turquia a vendre’ns per dos quinzets”.

Al respecte Ramón incideix “en la pésima memòria de l’alcalde, qui va aprobar una moció, a proposta de Compromís, perquè no es crearen més polígons a Paterna. I la Zona Franca n’és un en tota regla. I si prospera, el primer edil de Paterna estarà botant-se un acord aprovat pel Plenari”.

Per tot això, “des de Compromís per Paterna exigim a Agustí que ature el deler viatger que li ha entrat amb Xina, que deixe de foradar les arques municipals que ja estan prou foradades. I que pense més en donar valor a allò que tenim i que abandone el projecte de Zona Franca. En cas contrari, l’alcalde haurà d’assumir que és un malbaratador irresponsable amb els diners de tota la ciutadania de Paterna”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA BIZ, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, EL PUNT, LAS PROVINCIAS