• Compromís exigeix una solució immediata a les antigues vivendes militars ocupades per famílies
LAS PROVINCIAS (18 setembre 2013)
LAS PROVINCIAS (18 setembre 2013)

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “el PP està mentint sense vergonya a la ciutadania i, en concret, a les persones que tenen una situació econòmica molt difícil en el municipi. Està jugant impunement amb una doble baralla, posant la cara amable a les persones que cada mes venen al ple a demanar vivenda, i amagant la cara represora d’enviar-los després a la policia local a que denuncie per usurpació als ocupants de les vivendes, tal i com apareix publicat hui als mitjans”.

“La lamentable situació que viuen aquestes famílies és conseqüència de la desídia i lentitud del PP que ha permés, per una banda, l’abandó de les vivendes; i per l’altra, la política social del PP, basada en ‘parxes, per solucionar problemes concrets a demanda en comptes d’elaborar un pla de futur per garantir l’accés a una vivenda digna de les famílies més necessitades”.

Segons el regidor, “sabem que a la Comissió de Vivenda, creada davant l’urgència de solucionar el problema d’habitatge de les persones sense recursos, es va parlar que les cases de la colònia militar anaven a enderrocar-se, oblidant la possibiltat de rehabilitar-les per a lloguers socials. I el concurs de creditors en que es troba Sumpa, la propietària de les vivendes, no pot assegurar l’enderroc, i això no farà més que dilatar una situació que s’ha de tallar d’arrel”.

Des de Compromís “hem denunciat des de fa molt de temps que a Paterna existeixen moltes vivendes públiques desocupades, tant les militars com les de la Coma propietat de l’IVVSA que es troben sense rehabilitar. Davant aquesta situació urgeix que les administracions autonòmica i municipal acaben d’una vegada per totes amb el contrasentit social de vivendes buides i ciutadans sense vivenda. Això no pot continuar d’aquesta manera”, afirma.

“Només hi ha clar un aspecte: que el PP ha de donar opcions a la ciutadania, i no llevar-li la dignitat. Per això des de Compromís per Paterna, exigim una solució immediata per part del PP. Que deixe de posar ‘parxes’ adjudicant vivendes per a després convertir a la ciutadania en delinqüents”, conclou el regidor Ramón.

Publicacions digitals: EL PUNT, NAP I COL, PATERNA BIZ, LAS PROVINCIAS