• Compromís insistirà en que l’alcalde reclame els diners que altres administracions deuen a Paterna i així evitar les retallades
LEVANTE-EMV (25 octubre 2013)
LEVANTE-EMV (25 octubre 2013)

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que l’alcalde “té una greu patologia que es diu ‘premsitis’, ja que cada vegada que un assumpte municipal de pes ha d’anar al ple, primer s’entera la premsa i després la ciutadania i l’oposició. I ara ha tornat a passar amb els pressupostos municipals de 2014, que encara no han passat ni per comissió i la premsa ja té complida informació de les retallades i ja sap que, sí o sí, van al ple d’octubre. Una actitud totalment caciquil, que ens indigna, i que demostra que l’alcalde del PP i el seu equip de govern manquen de la qualitat democràtica que exigeix cada dia la ciutadania, i que demostren el seu oscurantisme amb els comptes del proper any”.

Segons Ramón, “Agustí torna a mostrar la seua opacitat amb els grups de l’oposició i es carrega, de cap a peus, els mecanismes de participació ciutadana. Recordem que algunes associacions de veïns han demanat per registre d’entrada tindre accés a la informació sobre els pressupostos de 2014, que l’alcalde va presentar en juliol, quatre fulls en realitat, i que el tinent d’alcalde de l’àrea de Gestió Municipal, Vicente Sales, te la vergonya de contestar el dia 21 d’octubre que la ‘Sección de Participació Ciudadana no dispone de la información que Vds solicitan’, mentre el 23 d’octubre, només tres díes després, l’alcalde envia als diaris amb el seu projecte de pressupostos. Un altre menyspreu que demostra el PP a la participació, o simplement demostren la por que tenen a que els veïns o l’oposició conega abans que la premsa les vergonyes de la seua gestió econòmica”.

LAS PROVINCIAS (25 octubre 2013)
LAS PROVINCIAS (25 octubre 2013)

“Així i tot sembla que la denuncia que feiem des de Compromís, aquest dimarts, li ha posat les piles a l’alcalde. Però un tema cabdal com els diners d’ingressos i despeses per a 2014 en Paterna no es pot desenvolupar en dos dies i que hui la premsa ho conte amb tot detall. El sr. Agustí ha fet l’abracadabra i s’ha tret de la mànega en un dia els comptes del municipi. O és un conte xinés?”.

“Com a oposició considerem que el PP ens lliga les mans amb aquest comportament autoritari de l’alcalde, qui actua unilateralment i a la seua. Està impedint-nos que fem la nostra tasca de fiscalització de l’acció del govern municipal i, en concret, dels pressupostos municipals de 2014”.

“Anuncien retallades, algunes de les quals ja denucià Compromís en agost, com la de l’ambulància, retallades que aparentment són la mitat de les anunciades al mes de juliol, quan Agustí portà les seues quartilles al ple. Eixa reducció té la seua explicació en tot allò que l’equip de govern, a través de les denuncies de Compromís, pot ingressar. Per citar alguns exemples: el deute d’un milió d’euros en concepte d’IBI de la Generalitat amb Paterna, o els 450.000 euros de la taxa de vessaments que ens deu Sant Antoni de Benaixeve… És a dir, si l’Ajuntament de Paterna cobrara tot allò que altres administracions i grans deutors li deuen, no caldria retallar res i podriem tindre ambulància, i pressupostar per a tot l’any l’escola infantil de la Coma i el centre infanto juvenil”.

Per tot això, “des de Compromís anem a insistir en que el consistori actue, si cal, de ‘cobrador del frac, i exigisca i reclame els diners que altres li deuen. Volem que els pressupostos siguen justos per a la ciutadania, que no es retalle i que l’ajuntament no es lleve cap competència que, de moment, mentre no s’aprove la reforma de les administracions locals de Rajoy, hui per hui si que li toca. A més, exigim que l’alcalde done explicacions d’actes ‘manu militari, com aquest de fer públics els pressupostos a la premsa, abans de donar-los a conéixer a la ciutadania i l’oposició”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, HORTANOTICIAS, LA VEU PV