• Compromís presenta un recurs de reposició per anul·lar l’acord plenari d’octubre pel qual el consistori es compromet a pagar 12 milions d’euros al Ministeri de Defensa pels terrenys
LAS PROVINCIAS (5 novembre 2013)
LAS PROVINCIAS (5 novembre 2013)

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que Lorenzo Agustí “és un fantasiós compulsiu, adicte al fotomatón, que no té cap problema en enganyar a la ciutadania de Paterna amb el seu projecte fantasma de la Zona Franca. És una quimera, però ell està instal·lat en la seua fantasia. Per això va dur fóra de l’ordre del dia un punt sobre els membres integrants del consorci de la Zona Franca. Punt que amagava i amaga un canon de 12 milions d’euros a pagar per l’Ajuntament de Paterna al Ministeri de Defensa per la cessió dels terrenys que formaran part de la Zona Franca”.

Segons el regidor, “l’alcalde, amb seu estil habitual d’oscurantisme, va dur el dit punt al ple sense que ni la Secretària ni l’Interventor tinguéren informació ni poguéren fiscalitzar-lo amb l’informe pertinent. I presentant-lo fóra de l’ordre del dia també s’evitava el debat amb l’oposició. Agustí porta un any enganyant a la ciutadania, a la premsa i als grups municipals de l’oposició. Per tot això, hem presentat un recurs de reposició per tal que s’anul·le l’acord plenari que el PP s’autoaprovà, amb l’únic vot en contra de Compromís ”.

“Estem davant una actitud molt irresponsable per part de l’alcalde. Si l’Ajuntament ja té un cràter econòmic, ara se li podrien afegir 12 milions més d’euros, pel caos i la mala gestió del PP a l’equip de govern amb Agustí al capdavant. Aquestos 12 milions són d’un canon que el consorci de la Zona Franca, que encara no està creat però sí aprovat pel PP, ha de pagar al Ministeri de Defensa. Però si l’ajuntament cobra del contratista que ha d’explotar la Zona Franca. És a dir, el consistori adquirix fermament el compromís de pagar 12 milions mentre els ingressos no queden garantits dins de l’aprovació plenària. Aleshores, que ha aprovat el PP? Un pagament virtual, sobre un consorci virtual sobre un projecte virtual que només existeix al cap d’Agustí”.

“Però el pitjor de tot és que si al final la virtualitat de Ia Zona Franca és com la d’Ikea, el consistori seguirà obligat al pagament dels 12 milions al Ministeri de Defensa. A més a més, ja portem per davant el malbaratament de pràcticament un milió d’euros en aquest projecte fantasma. Tampoc oblidem que Agustí ha pagat molts diners a Deloitte per un Pla Director que va improvisant sobre la marxa, on ja ha canviat la denominació, la composició del consorci, i hem vist el miracle de l’aparició i desaparició de Sagunt i Aidico com a membres del consorci de la Zona Franca”, conclou el portaveu municipal Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, HORTANOTICIAS, PATERNA BIZ, PATERNA AHORA, LA VEU PV,