• Compromís per Paterna exigeix a l’alcalde que es plante davant la conselleria de MªJosé Català per a demanar el deute existent amb el Patronat

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “la primera autoritat del poble no té cap inconvenient en botar-se els acords plenaris, i li dóna igual que siga una conselleria que una altra qui deu diners al Patronat Francisco Esteve. En octubre es va aprovar un acord, a proposta de Compromís, per a reclamar a la Generalitat els diners pendents amb el Patronat i els deures estan inacabats. Som coneixedors que la Conselleria de Benestar Social ha pagat ja, però també sabem que la Conselleria d’Educació no està al dia i l’Ajuntament no ha fet cap moviment per solicitar el pagament, tal i com aprovàrem en octubre”.

LEVANTE-EMV (4 desembre 2013)
LEVANTE-EMV (4 desembre 2013)

Per a Ramón, “potser Benestar Social ha canviat la seua actitud amb el Francisco Esteve a causa de la pressió social feta pels col·lectius implicats. Ara li toca a la Conselleria d’Educació posar-se al dia i resoldre els deutes pendents amb un centre que fa una tasca educativa cabdal i tan necessària per als seus usuaris”.

LAS PROVINCIAS (4 desembre 2013)
LAS PROVINCIAS (4 desembre 2013)

“És molt trist que el Patronat es trobe en una situació de precarietat de recursos per uns diners importants per al seu funcionament. I més trist és encara que l’alcalde de Paterna no menege ni un dit per a exigir el seu pagament. Precisament hui, en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, ha delegat l’alcaldia mentre tot està garres per amunt. Recordem que ell és membre del Patronat, i que aquesta condició hauria de ser prou per tal de reivindicar amb força, i pensant en els usuaris, el deute que Educació no ha solventat encara”.

“Però Agustí és un animal de costums. Ahir denunciàvem que un acord plenari de 2010, el del projecte Escola del Túria, estava encara per complir-se. Aleshores, què no va a passar amb un acord de fa dos mesos! L’alcalde, amb els seus incompliments i la seua despreocupació està contribuïnt al descrèdit de la política i el desencant de la ciutadania respecte dels seus governants”.

Per tot això, “exigim que Lorenzo Agustí dedique l’atenció i el temps necessari a qüestions tan greus com els impagaments al Patronat Francisco Esteve. Que reclame a MªJosé Català el deute pendent, exercint de veritat com a primer governant del municipi i primant qüestions socials com aquesta”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: PATERNA BIZ, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, HORTANOTICIAS, LA VEU PV, LAS PROVINCIAS,