• La formació assenyala que l’abandó patit per la troballa durant anys fa que els treballs de protecció siguen més elevats i costen quasi 200.000€

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “la tinent d’alcalde de Sostenibilitat, Maria Villajos, està donant-se presa ara per a aplicar mesures de protecció en la Vila Romana. Un comportament que és deu més a la por per una possible investigació de Fiscalia, després que Compromís denunciàrem l’abandó del jaciment i el seu lamentable estat de conservació. Està clar que el PP actua a colp de denuncia en Fiscalia i no per l’interés de la ciutadania”.

Segons explica Juanma Ramón, “hem conegut que el consistori, després de donar llargues sobre la protecció del jaciment arqueològic que es troba en una parcel·la de SUMPA, assumirà subsidiàriament la neteja i protecció de les restes, per 93.000 euros més IVA, i la construcció de la tanca perimetral, per 103.382,34 euros més IVA. Tot per un preu final de 196.382,34 euros més IVA. Uns diners que potser serien menys si les mesures de protecció i recuperació arqueològica s’hagueren aplicat ja fa temps, tal i com indicava l’arqueòleg municipal en un informe del 2011”.

“Però el consistori s’ha dedicat a enviar-se cartes amb SUMPA, en situació de concurs de creditors, per a que s’encarregara d’aquestos treballs com a propietari de la parcel·la. Una situació molt absurda, quan SUMPA no té mitjans econòmics per a fer-ho a causa de la nefasta situació financera que travessa. I mentre PP i SUMPA han estat passant-se la pilota des de 2012, amb escrits d’ ‘ara tu, ara jo’, la Vila Romana ha anat degradant-se més”.

“Ara caldrà veure si realment s’inicien els treballs de neteja i protecció, i si es tanca la Vila Romana amb un mur perimetral. De moment l’únic cert és que la desídia, desinterés, incompetència i incapacitat del PP per a preservar el nostre patrimoni continua fent necessària la intervenció del Ministeri Fiscal per a que determine qui s’ha de fer càrrec de la protecció, restauració, conservació i musealització del nostre patrimoni local, així com determinar les responsabilitats legals de qui ha permés la degradació i l’abandó de la troballa arqueològica que explica l’origen romà del nostre poble”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, HORTANOTICIAS, PATERNA BIZ, PATERNA AL DÍA, LAS PROVINCIAS, EL PUNT,