• Compromís li torna a demanar la dimissió a l’alcalde i durà a les Corts, al Congrés i als ministeris implicats les seues advertències sobre el procés de creació del consorci director del megapolígon

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “hem tocat l‘os, l’alcalde s’ha posat nerviós i no ha dubtat en insultar-nos, tant personalment com al nostre treball sobre la Zona Franca i la figura ‘fantasma’ del consorci rector. Agustí està en un carreró sense eixida amb el seu megapolígon turc-xinés i sap que ho sabem. D’ahí la seua intransigència i males formes amb Compromís”.

Segons explica Juanma Ramón, “Agustí s’ha acollit a un informe jurídic, que no té membret de cap administració ni signatura, per tal de dir que tot està fent-se correctament. Aquest informe fa una argumentació buida de contingut i sense validesa de cap tipus. L’informe oferix una interpretació a la mida d’Agustí de la Llei de Racionalització de l’Administració Local per tal de sostindre el projecte de Zona Franca”.

Ramón qualifica l’informe d’ “absurd que no va a servir-li de res. Si pensem que el projecte més gran que té Paterna per als pròxims 75 anys comença amb els dubtes jurídics que es desprenen d’aquest informe, és per a fartar-se de riure per no plorar. Un document que incorpora al mateix ple, com a nota jurídica, sense autor o autors, fet a Madrid, és una mostra de l’oscurantisme sobre la Zona Franca. No sabem qui, ni per què, ni amb quins interessos està assessorant des de Madrid a l’alcalde. Tot això quan Compromís va requerir informes als habilitats nacionals, a l’assessor jurídic i al responsable de Sostenibilitat, i encara estem sense resposta”.

D’altra banda, “no passem per alt que el Ministeri de Defensa li ‘deixa provisionalment’ 414.836 metres quadrats per a la Zona Franca. Una superfície que no és prou per a complir les exigències del Ministeri d’Economia per a sol·licitar la declaració de Zona Franca, que comprén un total de 600.000 metres quadrats. Precisament, l’alcalde ha reconegut que ha de tornar a iniciar el procés de Zona Franca tenint en compte la reducció d’un terç de la superfície, i amb una falta de rigor, a preguntes de Compromís, ha admés a ‘vuelapluma’ que també es reduiran en la mateixa proporció els beneficis i els llocs de treball. És a dir, Agustí hui de moment ja ha renunciat a un terç d’allò que va prometre”.

Per tot això, “i donada la negativa a la proposta, dins dels nostres drets com a oposició, anem a recórrer a altres instàncies, i remetrem les nostres advertències tant als ministeris implicats com a la Fiscalia, a veure si ells fan entrar en raó a l’alcalde i així abandona el projecte. També traslladarem els documents al nostre grup parlamentari en les Corts i al diputat en Madrid, Joan Baldoví”.

“Hui l’alcalde de Paterna ha perdut els papers i ens ha acusat de destruir més que de construir. I s’equivoca de pam a pam. Qui li ha aturat el projecte de Zona Franca és el seu govern central del PP i la seua desídia i caos a l’hora de tramitar un expedient. La ràbia i la ira, i insults com ‘mezquino’ i ‘miserable’ hauria d’adreçar-los als veritables responsables que estan a Madrid. Lorenzo Agustí ha de dimitir ja perquè ha estat amagant les mancances de l’expedient, enganyant al poble amb un fals triomfalisme, quan encara està tot per fer”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LAS PROVINCIAS, LA VEU PV, PATERNA BIZ, PATERNA AHORA, PATERNA AL DÍA,