• La formació li recorda a l’alcalde que la tarifa mediambiental, dins del rebut de l’aigua, financia aquestes infraestructures pendents des de 2012
LAS PROVINCIAS (31 gener 2014)
LAS PROVINCIAS (31 gener 2014)

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “ portem més d’any i mig per a tindre enllestides unes infraestructures que eviten catàstrofes com les viscudes en setembre de 2012 per les pluges torrencials. Però el PP de l’equip de govern continua sense executar les dotacions pluvials a la Canyada, a Alborgí i a Santa Rita, i ens porten al ple l’aprovació de l’adequació del Pla Inversions d’Aigües de Paterna, sense dir el termini previst per a acabar les obres i sense tindre garantia que el PP donarà prioritat a tot allò que siga urgent”.

Segons Ramón, “amb l’informe fet per Compromís i presentat en novembre de 2012 sobre les vertaderes causes que agreujaren els efectes de les pluges, posàrem al consistori sobre la pista a seguir. En aquest treball quedaven clares les greus mancances en la dotació de pluvials en les zones més afectades com els barris de la Canyada, Alborgí i Santa Rita. Aconseguírem només promeses buides de contingut perquè vist tot el que s’ha estat fent, no s’han prioritzat dotacions pluvials importants”.

En aquest sentit Ramón assenyala que Compromís per Paterna “va fer de corretja de transmissió entre la ciutadania i Agustí perquè li presentàrem propostes de l’Associació de Veïns d’Alborgí per a millorar la captació de pluvials en la part alta del casc urbà. Unes mesures que no s’han prés en consideració. És més, tot el contrari perquè l’Ajuntament ha instal·lat imbornals a la part baixa del casc urbà. I no ens oblidem tampoc que encara tenim pendent la redacció del projecte del Barranc de la Font en Santa Rita”.

“Precisament, cal dir que tot i estar incloses al Pla d’inversions d’Aigües de Paterna, les obres previstes per a la Canyada en quant a la redacció del projecte del Barranc del Rubió, així com el sistema de drenatge sostenible del carrer 133, continuen pendents i sense data d’inici, obres per un valor de més d’un milió d’euros. I parlem que el finançament d’aquestes obres no ve del pressupost municipal. Aquestes obres les financiem tots i totes amb la tarifa mediambiental, i són part dels 15 milions d’euros que ha aportat l’empresa concessionària. Raó per la qual el finançament no és excusa per a fer les obres, sino més bé la desídia i la falta de voluntat política de resoldre els problemes quotidians”.

“I mentre la ciutadania sense resposta i manifestant a les Juntes de Barri la seua intranquil·litat per la inacció del govern del PP. Per això, des de Compromís exigim a l’alcalde que prioritze l’execució dels proyectes pendents, i que ens diga exactament els terminis previstos per a l’execució de les obres. Esperem que no siga necessari un canvi de govern per a fer unes obres que ja estan pagades”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, EL PUNT, LA VEU PV, PATERNA AL DÍA,