• Compromís exigeix a Agustí que es plante davant la Conselleria i defense la supervivència de l’escola pública a Paterna

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “el PP és expert en enfonsar els serveis públics des de dins i no té cap vergonya en demostrar-ho ara, menyspreant l’escola pública i retallant en els centres d’Infantil, Primària i Educació Especial. A Paterna la situació no és tan extrema com en altres pobles però, a mig termini, podríem parlar del perill de supervivència per a centres com el CP Cervantes o el CP Jaume I. Per això, exigim a l’alcalde que, quan torne de Xina, es plante davant Educació i defense l’escola pública del poble”.

LEVANTE-EMV (12 febrer 2014)
LEVANTE-EMV (12 febrer 2014)

Segons Ramón, “la consellera d’Educació, MªJosé Català, aposta per afavorir els concerts i deixar a la pública tremolant-se, tal i com estem veient amb les retallades en les aules d’Infantil i Primària. En Compromís volem un sistema educatiu públic, de qualitat i en valencià, que garantisca el futur dels nostres xiquets i xiquetes. Però a la vista està que amb el PP, la consellera Català al nostre territori i amb el ministre Wert a l’Estat espanyol, això és quasi un impossible”.

A més a més, el regidor també recorda que al ple de setembre “proposàrem una moció per a reclamar a la Conselleria les mancances educatives als centres escolars públics de Paterna, moció que va ser votada en contra pel PP de Paterna, amb l’excusa peregrina de dir-nos que ja estaven totes les reclamacions fetes a Conselleria. I una de dos: o l’alcalde ens va mentir o la Conselleria no li ha fet ni cas. I la prova és que ens trobem amb el futur incert de l’ampliació del Sanchis Guarner i les obres de Lloma Llarga, i que a més ens lleven línies d’Infantil i de Primària”.

“I quan hi ha reclamacions que es repetixen d’any en any, com un aula més d’Infantil en El Molí, d’any en any també es rep la mateixa resposta: la Conselleria només l’habilita però no la crea de manera permanent. Una trampa per a dir que hi ha una unitat més d’Infantil, però que en realitat la gasten com a comodí, perquè la poden llevar i posar com vulguen”.

LAS PROVINCIAS (12 febrer 2014)
LAS PROVINCIAS (12 febrer 2014)

“Des de Compromís considerem que tindre un sistema educatiu públic de qualitat és la garantia d’una societat plural amb igualtat d’oportunitats per a tota la ciutadania. I per aquesta raó hui donarem suport a la concentració que hi ha convocada aquesta vesprada (11 febrer) contra les retallades en l’ensenyament públic. Esperem que l’alcalde es prenga seriosament el futur dels centres públics educatius de Paterna i que exigisca amb contundència allò que siga necessari per a que el municipi tinga uns centres públics de qualitat i en valencià”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA AHORA, LA VEU PV, LAS PROVINCIAS,