• La formació denuncia que els 28 milions d’euros que Agustí és incapaç de cobrar són la causa directa de la retallada de serveis socials

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “l’abús fiscal del Partit Popular, que aplica dia si i dia també a la ciutadania del poble, ha provocat que almenys un de cada quatre rebuts de la contribució es quede sense pagar. Són un total de 12.800 rebuts de contribució impagats. Això vol dir que en 2013 la morositat ha crescut un 10% més respecte a 2012, passant d’un índex de morositat del 17% a l’actual del 27%. Tot resultat de la política del caos, la desídia i la ineficiència, senyes d’identitat del PP”.

Segons Ramón, “l’increment de l’esforç fiscal de les famílies de Paterna ha fet que moltes d’elles es vegen obligades a decidir entre pagar impostos o sobreviure. Una situació que ens sembla molt greu i que no té perspectives de canviar molt. I a la qual s’afegeix que l’equip de govern del PP continua en la seua línia d’opacitat informativa, ja que seguix sense donar-nos cap dada sobre quina part dels 28 milions d’euros, que Agustí és incapaç de cobrar, són dels grans deutors amb el municipi: institucions, bancs i immobiliàries”.

“Després d’haver passat tres mesos sense rebre cap resposta de l’equip de govern del PP, després d’haver-ho sol·licitat formalment, ja podem dir que Lorenzo Agustí es nega a informar-nos sobre qui són els grans deutors de Paterna. Uns grans deutors d’impostos, com la contribució municipal, i que, a hores d’ara, continuen amagats sota el paraigües protector del PP. Només sabem que l’antic IVVSA deu quasi un milió d’euros en concepte d’IBI de 2013, al qual se li afegeixen uns tres milions d’euros que pertanyen als exercicis de 2011 i 2012”.

“Però, no sols el PP es dedica a ocultar quins són els grans deutors. A més a més es dedica a repertir com un mantra la mentida de la davallada dels ingressos municipals. Una excusa per tal de seguir retallant i fent més difícil la vida dels paterners. Segons les dades públiques de l’avanç de la liquidació de 2013, el consistori ha augmentat un 126% els seus ingressos. És a dir, dels 52.350.000 euros inicialment pressupostats com a ingressos, s’ha arribat als 65.816.417, 97 euros. A qui volen enganyar? A nosaltres segur que no, i anem a fer tot el possible per evitar que prenen el pèl a la ciutadania de Paterna”.

“I a tot això s’afegeix la gran fantasia dels cinc milions de superàvit que el PP ha previst al pressupost de 2014. Uns diners que podrien evitar les retallades en serveis públics que ja estan patint-se al poble, com el tancament de l’escoleta i del centre infanto-jovenil de la Coma, o les anades i tornades al voltant de l’ambulància municipal, i així fins a molts exemples que il·lustren molt bé que la política del PP és retallar en allò bàsic, pujar impostos i malbaratar en turisme asiàtic”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA BIZ, LA VEU PV, MERIDIANO HORTA,