• Compromís demana més inversió municipal en el comerç local davant la davallada del 80% en els diners pressupostats per a 2014

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, ha defensat al ple de hui “la urgent necessitat de dotar al municipi d’un pla real d’acció comercial que mantinga viu el nostre comerç local. És l’objectiu principal per a garantir el dinamisme d’un dels agents econòmics del poble que pot crear ocupació i al qual el PP està torpedejant ara sí i ara també. Un PP que navega a la deriva pel nerviosisme de l’alcalde i que amaga la mala gestió amb acusacions falses contra Compromís”.

“En Compromís contemplem atònits la davallada, de 2011 a 2014, en les xifres pressupostades per al desenvolupament empresarial i comercial. Ens pareix molt cínic que el PP destine 354.000 euros en 2011 i només 84.000 euros per a aquest any, i que damunt s’investisca com a adalid del comerç local del poble. Esta brutal diferència vol dir que la inversió en el xicotet comerç i el desenvolupament empresarial ha baixat un 80%. Unes dades a les quals el PP no ha sabut contestar-nos amb cap argument”.

“I per si això no fóra prou atac al comerç local, el PP només preveu una subvenció anual de 14.000 euros en 2014, ó 8 euros al mes per a cada soci de cadascún dels col·lectius de comerciants; mentre, per a la Zona Franca té prevista enguany una despesa quasi deu vegades superior: 115.000 euros. I a això s’afegeix que els polígons de Paterna i el xicotet comerç estan vivint una mort anunciada des de fa temps. Cal fer més inversió en el teixit local comercial, fer més atractius els polígons i evitar la seua decadència i el seu abandó. Però els megaprojectes estan cegant a l’alcalde i està consentint que la vida comercial i econòmica del municipi siga cada vegada més difícil”.

“L’alcalde ja sap que Compromís té un Pla d’Ocupació per al municipi que contempla el paper imprescindible dels comerços i dels polígons com a agents en la creació de llocs de treball i que necessita de més inversió per a la recuperació del teixit comercial i econòmic de Paterna. Un Pla que de dur-se a terme podria donar solució a molts dels problemes de treball en el municipi, però que Agustí tampoc ha volgut ni escoltar. Pràcticament la mateixa actitud que amb els comerciants”.

“I la regidora de l’àrea, María Villajos, continua sense entrar en el fons de la qüestió i fa demagògia dient que Compromís ataca el comerç local, quan en realitat nosaltres ataquem la seua mala gestió. Considerem que eliminar les ajudes de contractació, el xec de modernització, el pla d’ajudes a autònoms, entre d’altres accions del PP, s’oposa frontalment a fomentar el comerç local”.

“Tot això són prou arguments per a votar en contra de la proposta de conveni a subscriure amb les associacions de comerciants del poble. No anem a a donar suport als paripés del PP. I més després que l’equip de govern es negue a incloure a l’expedient un informe d’Intervenció i un altre de Secretaria per veure si tot és, realment, conforme al que s’estipula al conveni, ja que fa uns dies manifestàrem els nostres dubtes sobre alguna factura adjuntada com a justificant per a rebre la subvenció”.

“Cal fer propostes concretes, com el nostre Pla d’Ocupació o que el consistori treballe en la línia d’elaborar un Pla d’Acció Comercial. Però per a fer-ho, cal sentir la veu dels afectats, els col·lectius del municipi que integren els comerciants. En eixe sentit, Compromís ja té prevista una reunió amb Multipaterna. L’objectiu és buscar solucions que dinamitzen el comerç local i el convertisquen en font de creació d’ocupació. No és saludable crear un teixit comercial depenent de subvencions. Hi ha més opcions”, ha conclós Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, HORTANOTICIAS,