• Juanma Ramón assegura que el consistori ja està notificant els rebuts on s’aplica entre un 6% i un 8% de reducció en l’impost

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “amb el PP de Paterna això del ‘dicho al hecho va un trecho’ és una veritat absoluta, ja que podem confirmar que la promesa de l’alcalde de fer una rebaixa del 12% en la contribució d’enguany no és certa. Sabem que el consistori està notificant els rebuts d’aquest impost, on només es fa una reducció que oscil·la entre el sis i el huit per cent. Molt lluny de la promesa que va fer als veïns en juny de 2013”.

LAS PROVINCIAS (12 març 2014)
LAS PROVINCIAS (12 març 2014)

Segons Ramón, “la nostra formació va presentar per registre la proposta de rebaixar un 12% l’IBI. I com que no obtinguérem cap resposta, la presentàrem al ple de maig de 2013, amb l’objectiu de reduir la presió fiscal en la ciutadania del municipi. Proposta que decidírem retirar per a presentar-la directament al ple de la Federació d’Associacions de Veïns (FAVEPA). Però la nostra sorpresa va ser que en els punts fóra de l’ordre del dia del mateix ple de maig, l’alcalde va dur una iniciativa que era un calco de la de Compromís, malgrat que ell ho negara”.

“Tot i així, en juny, al ple de FAVEPA l’alcalde es va reiterar en l’acord plenari adquirit en maig de 2013 amb la ciutadania per a rebaixar un 12% el rebut de la contribució. Amb el xantatge afegit de rebaixar la contribució el 12% promés només si retalla en serveis públics. Així s’ha agreujat la situació de moltes famílies de Paterna, s’ha deixat l’ambulància 24 hores en estat de coma, han retallat les ajudes d’acolliment familiar i estan en perill l’escoleta infantil de la Coma i el centre infanto-jovenil. És a dir, que l’alcalde només ha complit amb les retallades”.

“Però el cinisme de l’alcalde i dels regidors del PP arriba a cotes màximes quan, malgrat tot el caos i la mala gestió econòmica, damunt s’atrevixen a traure pit i donar-se el pisto dient que en 2013 els han sobrat 16,5 milions d’euros, o els cinc milions que diuen que els sobraran enguany. Una poca vergonya que és indigna de qualsevol governant, ja que continuen retallant i ofegant la ciutadania deixant-la sense serveis i obligant-la a pagar més impostos”.

“Compromís per Paterna posem totalment en dubte el compliment de l’acord plenari que va fer l’alcalde davant FAVEPA. Per això, convidem a tota la ciutadania que comprove en la notificació del rebut de l’IBI que els arribe a casa quin és el percentatge que els han rebaixat. I amb aquestes dades encetarem una campanya per a presentar recursos contra l’Ajuntament i el seu incompliment de rebaixar la contribució un 12%”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA AHORA, EL MERIDIANO, LAS PROVINCIAS, PATERNA BIZ, LA VEU PV,