• Compromís presenta una moció perquè l’Ajuntament es posicione contra l’ampliació del by pass 

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “l’ampliació del by pass, prevista pel Ministeri de Foment junt al polígon Font del Gerro, és una barbaritat. Provocarà una sobrecàrrega brutal en el trànsit i, evidentment, un augment de la contaminació tant acústica com ambiental”.

Segons el regidor Ramón, “Compromís ja va mantindre una forta oposició a aquest projecte que en 2007 planejava sobre el terme de Paterna i que tingué una fortíssima oposició veïnal. De fet, dos anys després, arreplegant el malestar social, presentàrem una moció on comptàrem amb el suport del PP i l’abstenció del PSOE. Una abstenció, la dels socialistes, que tenia la seua explicació en que el projecte venia del govern de Zapatero. Al final es va aconseguir paralitzar el projecte i Zapatero digué que no es faria. Afirmació que va corroborar-se també des de la Delegació de Govern a València”.

“Però com sembla que Rajoy ha obert el calaix dels projectes abandonats, i ara si que vol fer eixa ampliació del by pass, al ple de març tornem a demanar el suport de tots els grups polítics amb una moció. Volem que es posicionen contra l’ampliació del by pass que ahir s’anunciava a la premsa. I esperem que ara que a Madrid ha canviat el color polític, a Paterna es mantinguen els vots contra l’ampliació del by pass i que, aquesta vegada sí, el PSOE ens done el seu suport”.

“La situació és molt preocupant perquè si el projecte tira endavant tindrem el terme de Paterna convertit en un embut, ja que concentrarà el trànsit provinent de la CV35 i el de la V30. Un coll d’ampolla que produirà, sense dubte, un greu impacte ambiental amb conseqüències afegides com la contaminació acústica, per tot el soroll dels vehicles en circulació pels 12 carrils; i també la contaminació medi ambiental, ja que si hi ha més quantitat de vehicles circulant, les emissions de CO2 augmenten en la mateixa proporció”.

“Des de Compromís exigim que Foment ature aquesta bogeria. Hi ha altres maneres de fer l’ampliació que es poden contemplar, com les circumvalacions concèntriques, que el by pass siga interior, i llevar-li així densitat de trànsit al by pass actual”.

“Per tot això, en el proper ple de març esperem que el PP mantinga la coherència de la seua primera legislatura, quan va fer-se la foto amb els veïns de la Canyada dient no al by pass. I també esperem que el PSOE siga valent, deixe l’abstenció i es posicione contra aquest projecte. Ara que governa Rajoy, tal vegada ho faran. Nosaltres, des de Compromís, continuarem lluitant contra infraestructures com aquesta mentre hi hagen altres alternatives amb menys impactes”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA BIZ, EL PUNT, LA VEU PV,