• La formació col·loca en el dia de la República una placa commemorativa a la façana de la vivenda on va nàixer aquest praticant i metge republicà de Paterna

DSCF5422El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “com ja és habitual en l’estil del Partit Popular, els acords plenaris són paper banyat. Estem parlant que al ple de juliol de 2008, a proposta de Compromís i després consensuada per tots els grups, es va aprovar una moció per a homenatjar al practicant i metge paterner Ramón Guillem Ruiz ‘Rampa’. I fins a dia de hui, després de sis anys, ha quedat clar que el PP no ha volgut dedicar ni temps ni diners a la memòria del ‘Rampa’”.

“Hui és una data molt especial, 14 d’abril, dia de l’aniversari de la República. Dia molt significat per a que la família del ‘Rampa’ puga veure en la façana de la seua casa la placa que el recordarà a tota la ciutadania de Paterna. Ramón Guillem Ruiz va exercir la seua professió de metge al front republicà, com a tinent de Sanitat, dedicant set anys a la lluita dels més desfavorits, per a després ser presoner quasi quatre anys a un camp de concentració d’Àfrica”.

El regidor explica que la moció de 2008 arreplegava diferents accions al voltant de la figura del ‘Rampa’: posar-li un carrer, concedir-li la insígnia d’or del consistori en els actes del 9 d’octubre, posar-li una placa commemorativa en la casa on va nàixer i fer-li un bust. “La medalla se li va concedir el mateix 2008, però de la resta hem estat sis anys sense notícia”.

Per això, des de Compromís, “i atenent a la petició de la família del ‘Rampa’, hui hem passat a l’acció. I hem complit l’acord plenari de juliol de 2008, que gràcies al PP dormia sis anys al calaix. Amb els nostres recursos i amb moltes ganes de treballar pel i per al poble de Paterna, Compromís hem fet possible que la placa commemorativa ja estiga a la façana de la casa del ‘Rampa’”.

“Ara només queda que Ramón Guillem Ruiz tinga el seu carrer a Paterna, i tal vegada haurem d’arribar a 2015 per a que això siga possible. I en quant al bust commemoratiu, també vindrà el dia que ho haurà de fer Compromís. I de segur que ho farem”, conclou el portaveu municipal de la formació, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, MERIDIANO HORTA, PATERNA AHORA, EL PERIÓDICO DE AQUÍ,