• Compromís per Paterna també presenta al·legacions al projecte d’ampliació de la infraestructura i una moció per al ple d’abril

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, ha afirmat aquest matí que “l’ampliació del bypass és un projecte místic, una quimera, que mai ha arribat a ser una realitat perquè sempre s’ha topat amb l’oposició veïnal i política. Sobre tot per la pressió que s’ha fet des de Paterna, el municipi que podem dir és el més afectat en el cas que es desenvolupe aquesta infraestructura”.

Ramón, que ha comparegut hui en roda de premsa a les Corts, amb el diputat de Compromís, Juan Ponce, i el portaveu municipal de Compromís per València, Joan Ribó, ha afirmat que “des de Paterna exigim que es tornen a complir els compromisos que en el seu dia el Govern espanyol i la Generalitat varen manifestar als veïns per escrit, dient que no tornarien a intentar dur a terme aquesta ampliació, i que buscarien altres alternatives. Però a la vista està que ara el Ministeri de Foment torna a la càrrega i la Generalitat no sabe, no contesta”.

Segons ha explicat Ramón, “el primer intent del Ministeri de Foment per a fer l’ampliació del bypass va ser el 2003, però la forta oposició de la ciutadania i dels polítics el va aturar. El 2004 Madrid ho va intentar de nou i el Ple de Paterna va rebutjar-ho formalment, donant suport al moviment ciutadà de contestació al projecte. Però no contents amb això, Foment insistí el 2006 i va haver de tornar a paralitzar-ho. Finalment el 2009 va ser l’última gran intentona del Ministeri, qui de nou es va topar amb una rotunda negativa per part de la ciutadania i del Ple de Paterna. Fins al dia de hui, que ha tornat a obrir la caixa dels trons”.

D’altra banda, Ramón ha afegit que “com a més de Paterna hi ha d’altres municipis que també es veuen afectats per aquesta infraestructura, hem encetat una línia de treball on estem tots els afectats i on tenim el suport del grup parlamentari de les Corts”.

“Sabem que darrere de l’ampliació del bypass hi ha d’altres interessos que no van en la direcció d’obtindre una millora per a la comarca. Per això i perquè és un projecte basat en dades obsoletes, amb una cartografia desfasada que fa passar el traçat de l’ampliació per damunt d’empreses consolidades, amb un estudi del Ministeri sense credibilitat, amb un impacte ambiental brutal sobre la salut de les persones i sobre el municipi, i perquè creiem en un transport més sostenible, per tot això des de Compromís anem a treballar perquè es paralitze i s’ature definitivament l’ampliació del bypass. El primer pas són les al·legacions al projecte que ja hem presentat, a més d’una moció contra el bypass que anem a dur al ple d’abril. Però anem a seguir, perquè ahí no acaba la lluita de Compromís per a que quede clar que no volem un altre bypass”, ha conclós Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, HORTANOTICIAS, PATERNA AHORA, PATERNA BIZ, LAS PROVINCIAS, EL PAÍS, TVE, PATERNA AL DÍA,