• Compromís per Paterna consultarà amb la Delegació de Govern sobre la legalitat del procés per a nomenar l’intendent general de la Policia Local

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que Lorenzo Agustí, “amb el caos i la improvisació habituals a la seua gestió municipal, pot estar cometent algunes irregularitats amb el nomenament de l’intendent general de la Policia Local, Leopoldo Bonías. Hi ha molts aspectes del procés, als quals s’afegeix que Bonías ja està exercint, i que no estan clars. Per la qual cosa anem a demanar a la Delegació de Govern que ens informe sobre la legalitat del nomenament de l’intendent general de Paterna”.

Segons Ramón, “el nou càrrec de la Policia Local del municipi està exercint com a tal des del dia 1 de maig, sense prendre possessió del càrrec. A més a més, això es produix després que la Secretària haja advertit a la sessió plenària del 30 d’abril que Bonías no seria oficialment l’intendent general fins que no es compliren els terminis del tràmit: exposició de l’acord plenari al públic durant 15 dies”.

“L’alcalde, fidel al seu estil, torna una vegada més a incomplir les condicions d’un acord plenari. I ara tenim a una persona que ell ha nomenat, que està exercint d’intendent general, sense que la modificació de pressupost i la modificació de la plantilla siguen definitives. Tota una mostra de les irregularitats que volem que Delegació aclarisca si són tals o no, i si en cas de ser-ho podrien arribar a ser il·legals”.

“Com pot ser que l’alcalde dicte la retribució de l’intendent general mitjançant una providència i botant-se la negociació amb els sindicats i la pròpia Relació de Llocs de Treball (RLT) aprovada pel PP? La resposta és senzilla: perquè el PP, amb Agustí al capdavant, improvisa sobre la marxa”.

“L’alcalde i el PP aproven un increment de la plantilla prescindint del procediment, sense negociació, contravenint acords anteriors. Això suposa un augment de la despesa quan si ell haguera cobert la plaça amb els efectius existents, no tindria eixe augment de despesa. Per això, des de Compromís anem a mostrar el nostre suport als sindicats en totes les accions que duguen endavant per tal de demanar l’anul·lació de l’acord plenari”.

“I mentres, Bonías ja està exercint des del dia 1 de maig, sense prendre possessió del càrrec oficialment i sense que la modificació pressupostària siga aprovada definitivament. Tot un seguit d’irregularitats que podrien esdevindre en conseqüències judicials per a l’alcalde i els seus regidors del PP, que aproven el procés desoïnt les advertències legals dels habilitats nacionals de l’Ajuntament. Ara Delegació de Govern serà qui diga si tot s’ha fet com toca o hi ha alguna irregularitat i s’ha d’anul·lar tot el procés”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA BIZ, PATERNA AHORA, EL PERIÒDIC, EL PUNT,