• Compromís per Paterna insisteix en crear un organisme autònom local per a mantindre els serveis públics i els llocs de treball

El portaveu municipal de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, explica que “hui s’ha celebrat a l’Ajuntament la Comissió que confirma la intenció del PP de vendre a una empresa privada la societat pública GESPA, posant en greu perill els llocs de treball actuals, més de 300, que es queden amb un futur incert després de l’arribada de capital privat. Hui el PP confirma la denúncia que férem des de Compromís i que l’alcalde va desmentir públicament”.

La venda, “emparada per la consultora de capçalera d’Agustí, Broseta, suposa l’últim fracàs de l’alcalde després d’IKEA. Ara, Lorenzo Agustí es desfarà del seu projecte estrela, aquell que anava a suposar un estalvi al consistori de més de cinc milions d’euros, però que es va convertir en un niu de malbaratament, d’enxufisme i contractacions a dit. Un joguet trencat en mans de l’avarícia del PP, que ha desvirtuat tots els principis d’eficiència i estalvi que motivaren la creació de l’empresa pública, i que ara només veu la solució en la seua venda”.

A més, Lorenzo Agustí “pretén que l’empresa que compre GESPA es quede automàticament per sis anys amb tots els contractes que se li están encomanant, contravenint la llei de contractació, donat que quan siga privada, l’Ajuntament hauria de traure a concurs públic dits serveis. Resulta massa descarat que el PP vulga donar el negoci de GESPA a una empresa privada, adjudicant els contractes públics d’aquesta manera. Qüestió advertida per la secretària municipal, i que pinta d’il·legal la venda de GESPA en aquestos termes”.

Des de Compromís “no anem a posar cap facilitat al PP per a consumar la venda, de fet Agustí haurà de passar pel plenari municipal l’aprovació de la seua proposta, a la que òbviament votarem en contra. Una venda tan urgent per al PP, com injustificada per a nosaltres, vist els beneficis que està donant l’empresa pública, i que ara el PP vol que acaben en alguna empresa “amiga”. Un cas que pot tindre cert paral·lelisme amb la desfeta de RTVV, tant per com carregar-se des de dins una empresa pública que funciona, com per la participació de Rosa Vidal”.

“Considerem que ‘GESPA no es ven, es defén’. I amb eixa máxima, agafant el lema de lluita de la sanitat pública, lluitarem per la creació d’un organisme autònom local que garantisca els serveis públics municipals, òbviament menyspreant la gestió feta anteriorment per Agustí. És l’única forma de denostar el malbaratament, l’enxufisme i les contractacions a dit del PP a GESPA i garantir la gestió pública dels serveis municipals i els seus treballadors. I és una alternativa viable a la venda de l’empresa pública, venda que només beneficiarà a una empresa privada, única prioritat del PP”, conclou el regidor de Compromís a Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, EL PERIÒDIC, LA VEU PV,