• Compromís per Paterna es reunix amb el candidat Jordi Sebastià per a traslladar-li les exigències veïnals

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, ha mantingut aquest matí una reunió amb el candidat de Compromís: Primavera Europea, Jordi Sebastià, on li ha traslladat la situació d’emergència social del barri de la Coma i les exigències veïnals “que l’administració pública valenciana porta desoïnt durant molt de temps”.

Segons explica Ramón, “la Coma duu uns 30 anys totalment desatesa per l’administació, i amb les últimes retallades, com el tancament del Col·legi Major, o de l’escola Ítaca, i fins i tot el tancament que està per arribar de l’escoleta infantil, estan agreujant la situació al barri. Per això cal que des de Europa es treballe per tal de prendre mesures dirigides a paliar l’atur, a permetre l’accés a una vivenda digna i garantir la formació professional i la inclusió laboral”.

“Jordi Sebastià ha arreplegat totes aquestes preocupacions i exigències dels fills i filles de la Coma, per tal de veure la manera d’estructurar algun tipus de directiva o programa que permeta un canvi absolut al barri, garantint les condicions bàsiques per a tindre una vida digna”.

El regidor Ramón recorda que “al nostre ajuntament s’han aprovat mocions, com la del Pla de normalització del barri, que no hem d’oblidar que és un Barri d’Acció Preferent (BAP), i que les Corts han bloquejat. Ni tan sols han volgut complir amb les exigències que marca ser un BAP, ja que sistemàticament el Govern Valencià les ignora, deixant a la Coma en l’abandó més absolut”.

“Així, després de rebre un escrit adreçat per l’Associació de Veïns i Entitats de la Coma, on demanen una Directiva Europea per a que els països membres impulsen mesures de solidaritat i justícia amb els BAPs, li hem traslladat a Jordi Sebastià aquesta situació. Tot amb l’objectiu que el nostre proper eurodiputat puga “rescatar a les persones” del barri de la Coma de Paterna, i traure-les de l’austericidi imposat pels governs”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA BIZ, EL PERIÒDIC,