• Compromís per Paterna denuncia la temeritat d’aprovar un préstec i comprar els terrenys d’una Zona Franca fantasmagòrica
  • La formació recorda que segons Agustí la Zona Franca “no anava a costar ni un euro a la ciutadania”

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “l’alcalde s’equivoca totalment si consuma la intenció d’aprovar un préstec amb el que comprarà els terrenys per a fer la seua virtual Zona Franca. El patiment dels veïns no ha servit per a res, perquè van a continuar pagant un deute que s’ha duplicat des de 2008 fins ara. I a això cal afegir que les retallades continuaran”.

L’àrea econòmica de Compromís per Paterna ha actualitzat l’estudi sobre l’històric de l’endeutament municipal i, entre les conclusions, segons les dades que hi ha al Ministeri d’Hisenda sobre l’Ajuntament de Paterna, es pot comprovar com des de 2008 Lorenzo Agustí ha duplicat el deute per habitant, el deute viu del consistori i el cost del deute. Per citar un exemple, si en 2008 el deute per paterner era de 426,7 euros, ara en 2014 ja està en 821,8 euros, “sense que s’haja notat cap millora als serveis públics, ni a les dotacions ni infraestructures”.

“L’operació financera per a la compra de solars és el summum de la política caòtica i temerària d’Agustí, que adquirirà el compromís de pagar el préstec sense que encara tinga ni projecte autoritzat ni el concesionari que ha de revertir la inversió municipal. Ens podem quedar ‘compuestos y sin novia’, i amb 10 milions de préstec a pagar entre tots els veïns, assolint la xifra de 55,7 milions d’euros de deute viu en Paterna al 2014, quan al 2008 el deute era de 26,4 milions. Els numeros canten”.

“Curiosament Agustí va rebutjar una moció Compromís per a aplicar el superàvit de més d’un milió d’euros, i els futurs superàvits, a partides socials i creació d’ocupació. En canvi, ara, el que fa és utilitzar eixe superàvit per a finançar el seu somni i comprar terrenys amb els diners de tots, deixant ben clares les seues prioritats. I això que, segons ell, la Zona Franca no ens anava a costar ni un euro”.

“Parlem d’un préstec 10 milions d’euros que faran que Paterna es quede endeutada fins a les celles, pel caos i la mala gestió del PP al capdavant de l’Ajuntament. Una operació a la qual hem d’afegir la pujada de la contribució, totes les retallades passades i les que encara han de vindre, fent més complicat el dia a dia dels paterners”.

“Cal recordar-li a Lorenzo Agustí que quan ell sempre parla de l’herència rebuda, del deute heretat d’anteriors governs, mai explica que eixe deute va ser de les infraestructures que es feren al poble, com per exemple les piscines públiques. I ara el forat econòmic que deixarà Agustí, la seua herència, és una hipoteca molt llarga que potser ni arribem a veure quan s’acaba de pagar. És la seua manera de fer política: vendre fum, malbaratar el diners de tots els paterners i retallar en serveis a tota la població en una conjuntura en la que el consistori i l’equip de govern haurien de ser més propers a la ciutadania, evitant retallades en serveis públics. Però a la vista està que no és així”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA AL DÍA, PATERNA AHORA, PATERNA BIZ, EL PERIÒDIC, LA VEU PV,