• Compromís per Paterna insistix que el servei municipal de recollida i custòdia d’animals de companyia ha de mantindre l’esperit de protectora que fins ara donava Modepran

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “el respecte a la vida dels animals ha de ser una de les màximes de la nova empresa concessionària del servei municipal de recollida i custòdia d’animals de companyia. Abans de l’1 de setembre Modepran, empresa que ha protegit i cuidat els gossos abandonats a Paterna, deixa de donar el servei. Per això des de Compromís exigim que es mantinga la mateixa línia de respecte amb els animals, potenciant l’adopció sense sacrificar cap animal acollit, evitant l’antic model de les gosseres municipals com a lloc d’emmagatzematge d’animals”.

“El concurs l’ha guanyat una empresa que en la ciutat de Huesca té moltes crítiques veïnals i de voluntaris animalistes a la seua gestió amb els gossos. Esperem que en el cas de Paterna es controle des del minut ú el respecte a les condicions de la vida dels animals i, evidentment, de les instal·lacions”.

Ramón explica que “este és un servei que requerix moltíssima sensibilitat cap als animals que es recullen i custòdien, ja que poden patir fins i tot maltractaments. I que a més necessita tindre els recursos humans necessaris, amb la qualificació professional adequada, ja que estem en estiu i és una època en la qual s’incrementa l’abandó de moltíssims gossos quan els seus propietaris marxen de vacances”.

D’altra banda, “mentre Modepran deixa d’oferir el servei, i fins l’1 de setembre que el prestarà la nova concessionària, serà GESPA qui el done. Una situació kafkiana quan el servei estava externalitzat i va a continuar externalitzat. Per què no s’ha donat opció a Modepran de continuar fins l’1 de setembre? Per què serà GESPA qui almenys estiga poc més d’un mes fent el servei? L’única resposta és que la situació del servei municipal de recollida i custòdia d’animals torna a ser producte del caos i la mala gestió del PP en l’equip de desgovern”.

“Esperem i confiem que tant GESPA, durant el traspàs de la gestió de Modepran, com la nova empresa a qui l’Ajuntament de Paterna ha adjudicat aquest servei municipal siguen conscients de la protecció de la vida dels animals dels quals es faran càrrec. Compromís estarà atent a qualsevol fet que puga suposar un maltracte animal”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, PATERNA BIZ, PATERNA AHORA, HORTANOTICIAS, EL PERIÒDIC, LAS PROVINCIAS, LEVANTE-EMV,