• Compromís per Paterna exigeix dins de l’ATE l’obtenció d’una parcel·la forestal al Parc Natural del Túria en la part més propera a Paterna 

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “els promotors de l’Actuació Territorial Estratègica (ATE) Puerto Mediterráneo estan amagant la compra d’un milió de metres quadrats en la serra Calderona. Un fet que evidentment perjudica a Paterna, ja que és el nostre municipi el que va a patir directament les conseqüències mediambientals negatives, derivades tant del projecte com de la previsió dels hipotètics 25 milions de visitants anuals”.

“La pregunta és quins interessos urbanístics té el govern de Fabra en eixes parcel·les per a què s’haja decidit que la contraprestació de l’ATE beneficie al Parc Natural de la Calderona i no al Parc Natural del Túria”.

“Per això, al proper ple anem a exigir amb una moció que l’Ajuntament demane a la Generalitat la modificació del criteri adoptat al document de compatibilitat i que ho substituisca per una parcel·la equivalent dins del Parc del Túria, en la part més propera a Paterna, que ben bé pot ser a la Vallesa”.

“Des de Compromís seguim insistint en la nostra oposició al model urbanístic i econòmic de l’ATE, un model que és depredador del territori, especulador i que significa la mort del comerç local. Per això, després de maig, encetarem una revisió de tot el procediment dut a terme fins el moment, juntament amb el nostre grup a les Corts”.

“Seguirem buscant les ferramentes legals que impedisquen la implantació del megacentre comercial. De moment, i perquè pensem que Paterna i la seua ciutadania patiran el perjuí ambiental de la instal·lació del centre comercial, insistirem en que es produisca el canvi que demanem i que la Vallesa puga ser eixe espai que ara sembla que l’ATE vol tindre a la serra Calderona. L’interés és que una part del bosc de la Vallesa que ara és privat siga públic, incloent l’embassament i l’aqüeducte de la Vallesa”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, MERIDIANO HORTA, LA VEU PV, PATERNA BIZ, EL PERIÒDIC, LA VEU DE PATERNA,