• La formació presenta una moció perquè el consistori avance el pagament de les ajudes a la ciutadania amb el sobrant de 1,7 milions del préstec pel pagament a proveïdors

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “el municipi ha deixat que es perden 200.000 euros de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) corresponents a 2013, situació que ha vulnerat els drets fonamentals de les famílies paterneres més necessitades, tot gràcies a la desídia i la irresponsabilitat del govern del Partido Popular de Paterna. I no ens oblidem que de 2014 la Conselleria no ha ingressat ni un euro a l’Ajuntament”.

LAS PROVINCIAS (25 juliol 2014)
LAS PROVINCIAS (25 juliol 2014)

El regidor Ramón explica que “la Generalitat Valenciana mai ha complit amb el compromís de pagar a l’Ajuntament de Paterna 1,3 milions d’euros anuals per a la Renda Garantida de Ciutadania en temps i forma. Per aquest motiu ja proposàrem en 2013 que l’Ajuntament avançara els diners als beneficiaris i exigira als seus ‘col·legues’ de la Conselleria que compliren amb la ciutadania més necessitada de Paterna. Sempre amb el mateix resultat: la negativa d’Agustí a les nostres propostes i la complaença amb la conselleria governada pel PP”.

“Però el summum del caos del PP ha arribat quan l’equip de govern municipal torna a deixar sense justificar part de la subvenció, en aquest cas el 20% dels diners de la subvenció de 2013 s’han tornat a la Conselleria. Una irresponsabilitat gravíssima, conseqüència de la manca de recursos humans de l’àrea que gestiona la Sra. Martínez i que ha fet que els paterners i paterneres més necessitats perden en concret 199.100,32 euros, demostrant l’inexistent compromís social del PP amb la ciutadania”.

“Malauradament això no és un escenari nou perquè l’any passat Agustí va haver de tornar 700.000 euros de la Renda Garantida de 2012. Una mala gestió que com a resultat té que Paterna ha perdut en dos anys un total de 900.000 euros de Renda Garantida, per no poder justificar-la. Com si no hi hagueren més persones necessitades al nostre poble i ens sobraren els diners”.

“En quant a 2014, només s’han pagat ajudes per valor de 147.697,09 euros, corresponents al mes de gener. Així, davant la crítica situació de moltes famílies del municipi que són perceptores de la Renda Garantida per a poder subsistir, des de Compromís anem a exigir que l’Ajuntament avance la totalitat del pagament, tal i com ja proposàrem en gener de 2013. El PP va rebutjar la nostra proposta però després va recular, donada la situació. Ara ens trobem igual i el consistori, que trau pit de la seua gestió econòmica, podria anticipar els diners amb el sobrant d’1,7 milions dels interessos del préstec a proveïdors. Només cal voluntat política”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, PATERNA BIZ, EL PERIÒDIC,