• La formació exigeix que estiga per al 4 de setembre, dia del 90 aniversari del naixement del poeta valencià

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “l’equip de govern del PP seguix amb el seu estil d’aprovar al ple acords i després deixar-los abandonats al calaix de l’oblit. Això és el que ha passat amb la Ruta Estellés que, a proposta de Compromís, va aprovar-se en desembre passat i per unanimitat que Paterna s’adherira a l’itinerari que hi ha a Burjassot. Però més de huit mesos després encara no hi ha res enllestit”.

LEVANTE-EMV (27 agost 2014)
LEVANTE-EMV (27 agost 2014)

Així, “el proper 4 de setembre es commemorarà el 90 aniversari del naixement del poeta valencià sense que Paterna siga part real de la Ruta Estellés. Una data que hauria de ser el termini perquè l’alcaldessa del PP tancara acords amb l’ajuntament de Burjassot, complint amb el que es va aprovar al plenari del 19 de desembre de 2013”.

“A més a més, cal recordar-li a Elena Martínez i a la regidora de Cultura, Inmaculada Rodríguez, que l’adhesió de Paterna com a municipi integrant de la Ruta Estellés no suposa una despesa elevada, ja que l’Ajuntament de Burjassot ofereix els mitjans dels que disposa (web, materials audiovisuals, panells ceràmics i altres) als pobles que vulguen formar part i crear la seua ruta”.

LAS PROVINCIAS (27 agost 2014)
LAS PROVINCIAS (27 agost 2014)

“No sabem a què està esperant el PP, que ja ha perdut una oportunitat d’or a l’estiu per no tenir enllestida la Ruta Estellés paternera. D’haver-hi estat, podia haver-se convertit en un altre actractiu turístic local per a totes aquelles persones que durant les festes s’acosten a visitar el nostre poble. A més a més, fer Paterna més atractiva turísticament també contribueix a afavorir el comerç local, un aspecte que el PP obvia amb aquestos oblits”.

“Tant que diu l’alcaldessa que vol governar a la seua manera, desmarcant-se de l’anterior alcalde, li exigim que complisca els acords que s’adopten en sessió plenària, propostes en positiu que fa Compromís des de l’oposició, com la de ser part de la Ruta Estellés de Burjassot. Un acord que, d’altra banda, contribueix a millorar l’oferta cultural de Paterna i que s’hauria de potenciar encara més en les festes majors”.

“Des de Compromís esperem que el dia 4 de setembre el poeta valencià Vicent Andrés Estellés tinga el seu homenatge des de Paterna, amb un itinerari que reflexe els versos que l’autor va dedicar al nostre poble, fent realitat l’acord plenari de desembre de 2013 per a tindre la Ruta Estellés en Paterna”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, HORTANOTICIAS, LA VEU PV, EL PERIÒDIC, LAS PROVINCIAS, EL PUNT, EL PERIÓDICO DE AQUÍ,