• Compromís per Paterna exigeix a l’alcaldessa que diga quants aturats del municipi ha contractat Carrefour per a treballar els diumenges i festius

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “mentre tots els col·lectius de comerciants de l’Horta mostren el seu clamor contra la implantació del megacentre comercial Puerto Mediterráneo, amb al·legacions incloses a l’Actuació Territorial Estratègica (ATE), a Paterna passa tot el contrari. No sabem què és el que el PP li ha dit a una associació com Multipaterna perquè done el seu suport al megaprojecte. Demanem reflexió i reconsideració sobre la seua postura”.

LEVANTE-EMV (29 agost 2014)
LEVANTE-EMV (29 agost 2014)

Segons explica Ramón, “per a Compromís és una sopresa que aquest col·lectiu paterner no mostre la seua contrarietat davant un projecte d’aquestes dimensions. També ens sembla cridaner que la Plataforma pel Comerç Valencià, que s’ha reunit recentment amb el conseller Máximo Buch, haja promogut una campanya molt intensa d’al·legacions contra Puerto Mediterráneo entre entitats de comerciants de l’Horta. Mentre ací a Paterna no s’ha donat el cas. Tota una maniobra del PP local que empra els moviments associatius a la seua conveniència per a justificar tots els desgavells en la seua gestió”.

“Des de Compromís considerem que Paterna necessita un model de comerç local que no passa per la creació de megacentres comercials com Puerto Mediterráneo. Volem que el teixit comercial local es reviscole i que es cree ocupació en el poble però no a aquest preu. Per això, i dins de la nostra campanya Rescatem Paterna, ens oferim a fer de nexe entre totes les entitats que han al·legat contra Puerto Mediterráneo i les associacions comercials de Paterna, donant-los a tots informació sobre aquest megaprojecte i posant-nos a la seua disposició per a explicar-los qualsevol dubte al respecte”.

D’altra banda, “la Plataforma pel Comerç Valencià també li ha demanat al conseller Buch que anul·le les zones comercials que obrin en diumenges i festius, aspecte que en futur podria ser un altre focus de conflicte amb l’arribada de Puerto Mediterráneo a Paterna, com està passant amb l’Ikea d’Alfafar”.

LAS PROVINCIAS (29 agost 2014)
LAS PROVINCIAS (29 agost 2014)

“A Paterna actualment tenim el Carrefour, que en estiu obri diumenges i festius, assumpte on Compromís va votar abstenció perquè la proposta era fer un conveni amb aquest centre comercial perquè contractara aturats del poble. Però a data de hui no sabem quantes persones, dels 8.000 aturats que hi ha a Paterna, han tingut accés a un contracte de Carrefour. I exigim a l’alcaldessa que done xifres i explicacions d’una maniobra que mai hem vist clara”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, PATERNA BIZ, EL PERIÒDIC, EL PUNT, LAS PROVINCIAS, LEVANTE-EMV,