PATERNA AHORA (agost 2014)
PATERNA AHORA (agost 2014)

Ací teniu l’article d’opinió de la portaveu local de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, publicat al diari Paterna Ahora del mes d’agost:

CULPA SEMPRE DELS ALTRES, per Loles Ripoll

Culpar sempre als altres dels errors propis és d’una immaduresa supina. Utilitzar el terme “judicialitzar la política”, quan algú posa en coneixement de la justícia possibles irregularitats municipals, és el·ludir la responsabilitat a costa d’un poble. Utilitzar arguments victimistes, reaccions irrespectuoses, són el resultat de la culpabilitat. Qui actua impunement, cas d’alguns governants i còmplices, ha de començar a creure que algun dia se’ls acabarà.

Els responsables són els qui han gestionat malament els diners públics i que, presumptament, i ho diu un jutge, han pogut prevaricar. Però també hi ha responsabilitat en part de la ciutadania. Sense oblidar que hi ha qui té més facilitat i mitjans per ocultar la veritat i prometre a qui necessita escoltar eixa promesa.

En Compromís pensem que cal continuar, amb més força, treballant per una vida digna i justa que sí ens mereixem, exigint una gestió coherent i transparent dels diners públics, garantint el benestar i la felicitat de les persones. Els qui es creuen petits déus no tenen la suficient humiltat, no saben escoltar i acceptar i, per descomptat, no coneixen l’autocrítica, encara que després diguen que “treballen pel poble”. Però sense escoltar-lo, menyspreant-lo.

Mai he desitjat cap mal a ningú, malgrat haver suportat paraules feridores, amenaces i menyspreus d’alguns  polítics. Crec que no té més importància que superar el propi ego, pensar en gran i somiar. I en aquest somni el primer objectiu és que les persones es responsabilitzen de les seues accions. 

Paterna, com qualsevol poble, i la seua ciutadania mereixen una gestió dels diners públics que siga coherent i transparent, amb responsabilitat. Els protagonismes desmesurats, la falta de coneixement i els egos han de tractar-se amb teràpies. Paterna ha de tindre uns governants que l’estimen i la respecten. I tot passa per la correcta gestió pública de qui ostente el govern.