• La formació presenta una moció per exigir a la Conselleria d’Educació millores en la climatització dels centres escolars públics
LEVANTE-EMV (19 setembre 2014)
LEVANTE-EMV (19 setembre 2014)

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “la Conselleria d’Educació ha d’assumir i corregir les errades en la construcció dels centres escolars del nostre municipi. Errades que, amb les elevades temperatures patides i la mala climatització vista a l’inici d’aquest curs escolar en col·legis com el de La Font, provoquen el malestar i dolentes condicions per a treballar els professors i aprendre els alumnes. Hem passat del ‘Fabra tenim fred’ al ‘Fabra tenim calor’, sense tindre cap resposta en positiu i eficient de la Conselleria”.

Ramón recorda que “després de visitar el CP La Font, on han arribat a patir temperatures de 38º, presentàrem un escrit exigint al regidor Ignacio Gabarda que es convocara urgentment un Consell Escolar Municipal. Han passat uns quants dies i no hem obtingut cap resposta ni s’ha convocat el Consell, amb la qual cosa hem decidit presentar una moció per a exigir millores i condicions dignes per a l’ensenyament en les escoles de Paterna”.

LAS PROVINCIAS (19 setembre 2014)
LAS PROVINCIAS (19 setembre 2014)

El regidor explica que “la consellera MªJosé Català no ha tingut en compte que avançar el curs escolar als primers dies de setembre anava a ser incompatible amb les elevades temperatures, així com que també es podia produir alguna onada de calor tal i com ha passat. Per la falta de previsió i de resposta efectiva a una situació conjuntural del clima del nostre país exigim la dimissió de la consellera com a màxima responsable del sistema educatiu valencià. Una exigència que esperem tinga el suport de tots els grups. En cas de no tindre el suport de tots, el que estarà clar és si Elena Martínez està al costat del seu poble o al del seu partit”.

D’altra banda, “mentre instem a la Conselleria a que redacte un pla d’actuació front a situacions com la d’aquest inici de curs, considerem que l’Ajuntament de Paterna també ha de tindre un protocol d’actuació i poder donar alguna mesura paliativa mentre la Conselleria actue o no. No és de rebut que els mateixos professors, i fins i tot els pares i mares dels alumnes d’algunes escoles de Paterna, s’hagen vist obligats a posar ells el remei portant ventiladors a les classes dels centres escolars”.

“Per tot això, al proper ple d’aquest mes de setembre, exigirem que es contemplen mesures o accions que puguen ressoldre situacions d’elevades o baixes temperatures en els centres escolars de Paterna i garantir unes condicions dignes perquè els xiquets i xiquetes puguen aprendre en classe i que els professors puguen desenvolupar la seua tasca”.

A més a més, “no hem d’oblidar que a l’hivern els problemes de climatització són els mateixos però amb el fred, i que hi ha centres que arriben com a molt a estar a 15º en un dia de temperatures baixes. Raó per la qual aquestes mesures preventives i paliatives, que han de prendre Conselleria i Ajuntament són per a tot el curs escolar. Des de Compromís esperem obtindre el suport de tots perquè és l’única manera de garantir un ensenyament públic i de qualitat”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA AHORA, LA VEU PV, PATERNA BIZ, HORTANOTICIAS, EL PERIÒDIC, LAS PROVINCIAS,