• Compromís per Paterna, que va assistir ahir ala vesprada a la reunió convocada pel consistori sobre les basses de laminació, critica l’obscurantisme i el menyspreu a la participació ciutadana

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “la pau social fa temps que s’ha trencat al carrer 133 de la Canyada. Els veïns i veïnes que alli viuen no veuen clares totes les obres de les basses de laminació que arrepleguen l’aigua de pluja. I hui es preveu que la reunió convocada siga tensa perquè el PP ignora la ciutadania i oculta que les obres es faran a costa de no tornar la TAMER. De fet encara no han eixit ni les bases per a sol·licitar la seua devolució, símptoma clar de la maniobra del PP del qual Compromís ja advertírem en setembre”.

LEVANTE-EMV (7 octubre 2014)
LEVANTE-EMV (7 octubre 2014)

“Estem farts que el PP tracte als veïns i veïnes com si foren menors d’edat. L’equip de govern ens enganya reiteradament amb la promesa de tornar la TAMER. Una devolució que no es produirà mai i que tan en secret porten l’alcaldessa i els seus regidors de cara a la ciutadania”.

“Compromís per Paterna ja avisàrem i criticàrem els costos de la tarifa mediambiental, i que els diners de tots només anaven a recuperar-los uns pocs. I hui, malauradament, es confirma que eixa partida de la tarifa mediambiental es va a destinar per a les basses de laminació perquè no han rebut la subvenció sol·licitada. En resum, és desfer tot allò que es va fer entre 2010 i 2012, quan es va reurbanitzar el carrer 133 sense incloure els criteris necessaris per a garantir l’evacuació d’aigües pluvials, i que va costar al voltant de cinc milions. Aspectes que el PP no vol assumir davant els veïns”.

En aquest sentit, Ramón explica que “hem rebut queixes de veïns que parlen del desconeixement de les actuacions al Barranc del Rubio i carrer 133, un símptoma més de la falta d’impuls del PP a la participació ciutadana. I també d’altres queixes que fan referència a la greu agressió que l’equip de govern del PP està cometent amb l’obra, fent que la zona verda del carrer 133 ja no torne a ser la que era. Queixes que no hagueren aparegut si s’haguera fet una participació pública com toca, recollint prèviament les propostes i queixes dels veïns”.

“El projecte que ara està portant-se a terme significa una despesa d’altres 800.000 euros. El PP ha preguntat als veïns? Sembla que massa no. Com va quedar el Pla de Participació Pública que digué el PP que anava a fer a manera de consulta? La resposta és senzilla: en una simple exposició al públic que ha passat desapercebuda per a la ciutadania interessada”.

D’altra banda, “els veïns també ens han traslladat que durant el cap de setmana han vist com alguns obrers arrancaven arbres i acceleraven les obres per a que hui no puga fer-se marxa arrere l’actual projecte, obrint a tota velocitat els clots on van les basses. El resultat és la creixent contestació veïnal a la qual haurà d’enfrontar-se l’alcaldessa, sí o sí, admetent el seu fracàs amb la participació ciutadana”.

“Insistirem en donar veu i vot a la ciutadania, perquè els mecanismes de participació ciutadana siguen reals i efectius, i no es limiten estrictament a l’exposició pública a la que els obliga la llei. També exigirem que la replantació a la zona verda es faça amb la participació dels veïns. I seguirem fent la nostra tasca fiscalitzadora de l’acció de govern per acabar amb l’oscurantisme al qual el PP està tan acostumat”, conclou el regidor de Compromís per Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, EL PERIÒDIC, PATERNA AHORA, LEVANTE-EMV,