• Compromís per Paterna proposa la creació d’un voluntariat per a ‘vigilar’ a l’adjudicatària i alertar de qualsevol maltractament animal

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “després de convocar una Junta de Portaveus exprés sobre el servei municipal de custòdia d’animals, adjudicat per concurs a una empresa amb denúncies de col·lectius animalistes per maltractament i sacrifici d’animals, la conclusió a la qual arribem és que l’alcaldessa vol compartir amb l’oposició el ‘marró’ que se li ha vingut al damunt amb la nova gossera”.

 

“La contestació social per haver adjudicat el concurs a una empresa que actua com a gossera i no com a protectora, amb convocatòria de manifestació a Paterna inclosa per a aquest dissabte, està escapant-se del control de l’equip de govern del PP. I com a eixida in extremis hui el PP busca el consens per a revocar un concurs, pel qual prèviament mai ens preguntà, que s’autoaprovà per Junta de Govern Local (JGL) i que també per JGL ells a soletes podrien revocar”.

 

“Des de Compromís per Paterna manifestem la sorpresa perquè ens proposen una revocació de l’adjudicació sense que ni l’alcaldessa, ni la portaveu del PP, ni la regidora de l’àrea sàpiguen encara les conseqüències legals i econòmiques que aquesta revocació tindria per a l’Ajuntament, com per exemple anar a un contenciós i pagar una indemnització a l’adjudicatària”.

 

“Per això, mantenint intacte el nostre principal objectiu que és que siga una protectora qui done el servei, hem demanat que tant la Secretària, com la cap de Contractació i el lletrat municipal ens informen sobre eixes possibles repercussions en qualsevol dels aspectes esmentats”.

 

Ramón afegeix que “anem a esgotar totes les vies legals per garantir que una protectora porte el servei. En cas que legalment no es puga evitar, com a últim recurs hem proposat en la Junta de Portaveus que el consistori cree un voluntariat contra el maltractament animal per a garantir el benestar dels animals. Si no es revoca l’adjudicació feta, aquest voluntariat és una manera d’assegurar que l’esperit de protecció seguix intacte. I que al mínim incompliment podriem denunciar el contracte i fer fóra a la gossera”.

 

“Des de Compromís seguirem insistint en que es garantisca la protecció dels animals per l’empresa adjudicatària i que si, finalment, es revoca el concurs, que siga sempre amb totes les garanties legals i que no es cause perjuí ni als animals ni a l’Ajuntament. A més a més, dissabte estarem a la manifestació que la Federació per a la Protecció i Defensa de l’Animal en la Comunitat Valenciana (FEDEMVA) ha convocat en Paterna contra la gossera”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, NOU HORTA NORD, LAS PROVINCIAS, PATERNA BIZ, EL PERIÒDIC,