• Compromís per Paterna duu al ple de demà una moció per a potenciar les compres de l’Ajuntament en els comerços i indústries locals

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “cal buscar alternatives que revifen el teixit comercial local, i una d’elles passa per la creació del Portal del Proveïdor com a ferramenta que dinamitze el xicotet comerç. Per això, demà en el ple, presentem la nostra proposta, que donàrem a conéixer a les associacions locals de comerciants en el Consell del Comerç que es celebrà la setmana passada i on pulsàrem la predisposició del govern i de les associacions”.

Segons explica Juanma Ramón, “aquesta idea naix arran d’un seguiment que hem fet de les compres que el consistori ha realitzat per a abastir, per exemple, tallers d’ocupació. Detectàrem que les compres de material es feien en altres municipis, amb la qual cosa el comerç local no obtenia cap benefici. O les compres de material de biblioteca i videoteca, que es feien en grans superfícies, com el cas que denunciàrem de la compra de pel·lícules com ‘Una conejita en el campus’ o ‘Resacón en Las Vegas’”.

“Considerem que el consistori ha de tindre com a objectiu millorar l’eficiència en la contractació pública, ja que és un gestor de diners públics que ha d’esforçar-se en la recerca de ferramentes per a beneficiar els comerços i indústries locals. Per això proposem al ple que es cree un Portal del Proveïdor via web, on els proveïdors locals registrats podran rebre les peticions de contractes menors i/o compres de l’Ajuntament, i empreses públiques, per a realitzar les seues ofertes a l’administració”.

A més a més, “també cal que l’Ajuntament faça un registre de proveïdors i contractistes locals, on els comerços i empreses s’apunten voluntàriament. Registre que estarà a disposició dels funcionaris i responsables de les empreses públiques que fan les compres i/o contractes menors”.

“Demà en el ple esperem que compte amb el suport de tots els grups municipals, ja que és una manera d’afavorir i potenciar el comerç local, mitjançant els establiments del poble per al funcionament habitual i per als xicotets projectes que es desenvolupen en Paterna. En cas contrari de no obtindre el suport, serà una de les nostres línies a treballar a partir del mes de maig de 2015”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, EL PERIÒDICO DE AQUÍ, EL PERIÒDIC, LA VEU PV,