• La formació proposa a tots els grups de l’ajuntament consensuar una moció per ajudar la ciutadania en situació d’exclusió i vulnerabilitat per possibles desnonaments

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “donat el greu problema de falta de vivenda social, i davant l’augment de desnonaments amb les situacions d’exclusió i vulnerabilitat que es produeixen, cal prendre mesures immediates. Per això, des de Compromís volem que Paterna siga una ciutat lliure de desnonaments i que tots els grups municipals representats al consistori treballem per consensuar un text amb mesures que s’aproven en el proper ple d’aquest mes”.

“Per aquesta raó, i sabent que ja hi ha algun ajuntament que està treballant en aquesta línia, hem enviat un esborrany amb la proposta a tots els grups polítics. La idea és treballar conjuntament i fer una redacció final, incloent propostes de tots que estiguen aprovades pel ple o que s’hagen parlat en la junta de portaveus. Considerem que s’ha de fer un treball de consens entre tots per a beneficiar el conjunt de la ciutadania de Paterna, i en concret a les persones que són víctimes de situacions extremes per la falta de vivenda”.

En este sentit, Ramón explica que “la proposta que hem passat a tots els grups inclou fer un registre municipal de vivendes destinades a lloguer social, així com un registre municipal de sol·licitants de vivenda social que estarà coordinat pels Serveis Socials i on també volem que col·labore la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Paterna i de la comarca. A més a més, al text també es planteja fer modificacions a les ordenances municipals per tal d’arreplegar l’exempció de taxes i impostos a persones en risc d’exclusió per risc de perdua de la seua vivenda”.

“Des de Compromís estem esgotant les vies per buscar entre tots solucions al greu problema d’emergència social que hi ha a Paterna amb el tema de la vivenda i els desnonaments. De moment, des de l’equip de govern del PP no hem tingut cap resposta ni a les esmenes que hem fet al protocol d’actuació en les vivendes municipals, ni tampoc han convocat d’urgència la Mesa de la Vivenda tal i com hem demanat esta setmana. I ja el colmo ha estat que a la Comissió de Garantia Social de demà dimarts no va cap punt relacionat amb el tema de vivenda”.

Per tot això, “estem a l’espera de veure la resposta per part de l’alcaldessa Elena Martínez, a més de la del PSOE i EU, a un esborrany que pensem que ha d’acabar en un text consensuat. Això passarà si tots tenen voluntat política per destinar recursos humans i econòmics que tinguen com a prioritat la ciutadania i evitar les situacions d’exclusió i vulnerabilitat”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, EL PERIÒDIC, PATERNA AHORA, EL MERIDIANO, LAS PROVINCIAS, HORTANOTICIAS,