• Compromís per Paterna insta l’Ajuntament a beneficiar la ciutadania que és la gran perjudicada de totes les retallades i pujades d’impostos fetes pel PP per a poder presumir d’eixe superàvit 

El candidat i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “tot apunta que 2014 tanque amb superàvit. Per la qual cosa exigim a l’alcaldessa que el destine a la creació d’ocupació. Són uns diners obtinguts a base de fer retallades i de perjudicar directament a la ciutadania del nostre poble. És hora de rescatar les persones, sobre tot les més vulnerables, i amb la creació d’ocupació moltes famílies de Paterna veurien millorada la seua situació diària”.

Segons Ramón, el regidor d’Hisenda, Manuel Palma, “presumix de tindre un superàvit de 16 milions que, d’altra banda, ha pogut obtindre ofegant els paterners i paterneres amb menys serveis i més impostos, fent retallades laborals i acomiadaments, privatitzant els esports i l’enllumenat públic, o amb la liquidació de l’empresa pública SUMPA. Per això, des de Compromís lamentem l’actitud cínica del regidor Palma, que es sent orgullós d’obtindre superàvit menyspreant a la ciutadania. És urgent atendre les demandes bàsiques de la població: pà, treball i habitatge”.

“Compromís per Paterna, quan es va presentar el pressupost de 2014, ja qüestionàrem el superàvit tan exagerat amb que es va aprovar perquè ens semblava que, per exemple, es podien haver augmentat els crèdits per a emergència social”.

“Si el superàvit no s’utilitza per a atendre les necessitats de les persones que están passant-ho malament per la crisi, no servix per a res. En Compromís apostem per destinar-ho a inversions productives que generen ocupació a Paterna: inversions als polígons industrials, incentius a les pimes, suport al xicotet comerç, rehabilitació de vivendes i col·legis, entre d’altres”.

En aquest sentit, “és evident que el paper de l’equip de govern del PP en matèria d’ocupació deixa molt a desitjar i ara amb el superàvit hi ha una oportunitat d’or per a revertir la situació i afavorir la reactivació económica. Esperem que el PP no desaprofite l’ocassió perquè la ciutadania no entendria que el consistori, amb la que cau, dedique el superàvit a amortitzar els deutes, en comptes d’atendre la situació d’emergència que patixen milers de famílies a Paterna. És qüestió de voluntat política posar unes prioritats per damunt d’altres”.

Per al candidat de Compromís a l’alcaldia de Paterna, “des que el PP arribà en maig de 2007 al govern local, el numero d’aturats ha augmentat en 5.000 persones. L’atur afecta a tot el municipi, i de forma dramática a barris com la Coma. Una situació on la millor política social és la política activa d’ocupació, però el PP local ha renunciat a ella perquè diu que no li toca. Des de Compromís considerem que no es pot substituir la política d’ocupació per la caritat. Cal fer polítiques de transformació social, d’educació i, especialment, polítiques actives d’ocupació”.

“En aquestos últims tres anys en Compromís hem estat presentant, plenari rere plenari, mesures de lluita contra l’atur i l’exclusió social, per la reactivació económica. Però el PP les ha menyspreat totes. Així que a partir del mes de maig, si formem part de l’equip de govern, durem a terme el nostre pla d’ocupació i reactivació econòmica, menyspreat pel PP, així com el pla de formació pera aturats, aprovat per unanimitat i que està dormint en un calaix”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: LA VEU PV, EL PERIÒDIC, NAP I COL, PATERNA BIZ,