• Compromís per Paterna exigeix una comissió d’investigació per a la compareixença del conseller delegat de la mixta i ex regidor del PP, Lázaro Royo, que actualment és conseller delegat de GESPA amb un sou superior al de l’alcaldessa

El candidat i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “la fallida empresa mixta Desarrollo Local de Paterna (DLP), ara en procés de dissolució, és un forat negre que, a data de hui, s’ha engolit una quantitat desconeguda de diners. Per això, exigim a l’equip de govern que diga la veritat i la quantitat total que ha suposat muntar, fer funcionar i desmuntar un xiringuito que no ha valgut per a res. I la millor manera de fer-ho és crear una comissió d’investigació on el conseller delegat i ex regidor d’Infraestructures del PP, Lázaro Royo, comparega per a que explique els quatre anys d’inactivitat i d’opacitat en la seua gestió”.

LAS PROVINCIAS (10 març 2015)
LAS PROVINCIAS (10 març 2015)

Segons explica Ramón, “la setmana passada tinguérem accés a les factures de la constitució de l’empresa, on trobàrem els 275.000 euros que s’ha clavat a la butxaca Broseta Abogados només per fer l’assessorament en el procés inicial i durant el funcionament de l’empresa, ja que segons el lletrat municipal ‘l’única activitat coneguda de DLP era pagar-li la minuta a Broseta’. Però després de la comissió extraordinària de hui sobre la dissolució de DLP, ningú en l’equip de govern del PP respón a quina és la quantitat total de diners gastats durant quatre anys, un procés obscurantista on el conseller delegat de l’empresa i ara conseller delegat de GESPA, Lázaro Royo, té moltes explicacions a donar”.

“Parlem que DLP es va constituir el 5 de gener de 2011, quan és va fer definitiva l’adjudicació del soci privat en Junta de Govern Local extraordinària i urgent. I els comptes dels exercicis 2012 i 2013 de DLP ja són negatius, sense tindre cap activitat i sense cap ingrés, a excepció de la injecció inicial del soci privat. Dit soci, encara té pendent abonar a l’Ajuntament els canons concessionals i superficiaris de 3,8 milions d’euros. Diners que hauria d’haver ingressat en el consistori i que des de l’equip de Royo no s’ha fet cap esforç en quatre anys per a que el soci privat ho pagara”.

EL PAÍS (10 març 2015)
EL PAÍS (10 març 2015)

“La benevolència de Royo amb Assígnia-Acciona davant aquestos flagrants incompliments contractuals, a més del dubte sobre quants diners i en què s’ho han gastat és la raó per la qual exigim la comissió. I més quan en l’informe de l’Interventor s’assenyala que DLP des del seu origen ha estat en desequilibri. Mentre, Royo, que és qui ara ha d’elaborar la llista electoral del PP de Paterna i que com a conseller delegat de GESPA cobra més de 50.000 euros a l’any, no diu ni pruna sobre els quatre anys del fracàs de la DLP ni tampoc parla de la comptabilitat de la mixta, sense ingresos coneguts des de 2011. És que Royo amaga alguna cosa?”.

“A més a més, els informes dels tècnics i dels habilitats posen en evidència el descontrol amb el qual ha estat funcionant la mixta. És molt cridaner que el mateix Interventor diga al seu informe que desconeix el balanç de la liquidació de DLP, i es declare a l’espera dels comptes de 2014. Per tot això, des de Compromís considerem necessària una comissió d’investigació on comparega Royo i que aclarisca els dubtes sobre el no funcionament de la mixta, posant negre sobre blanc tota la despesa desconeguda de diners. L’últim capítol és la decissió de l’alcaldessa de comprar les accions d’Assignia i Acciona per valor de 700.000 euros, prenent la decisió de manera unilateral assessorada per Broseta, sense que passe per ple ni per Junta de Govern Local com és preceptiu”.

“Des de Compromís demanem transparència absoluta i explicacions quan més prompte millor. Lázaro Royo ha d’explicar per què SUMPA contracta a Broseta la constitució de DLP, quant s’han gastat durant quatre anys d’inactivitat i per què una dissolució orquestrada pels mateixos advocats continua amb totes aquestes ombres. Compromís acabarà amb tot el descontrol i opacitat del funcionament de tots els xiringuitos muntats pel PP posant en marxa el Portal de la Transparència, proposat per la nostra formació, aprovat i bloquejat a hores d’ara pel PP”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, EL MERIDIANO, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, HORTANOTICIAS, PATERNA BIZ, EL PERIÒDIC, LAS PROVINCIAS, NOU HORTA NORDEL PAÍS,