JUANMA RAMÓN: “LA INDEMNITZACIÓ DEL TANATORI ÉS L’ÚLTIMA PEDRA EN EL MUR DE LA VERGONYA DEL PP DE PATERNA”

  • Compromís anuncia que portarà al jutjat tota la documentació sobre la tramitació del sector urbanístic on anava el tanatori

El candidat a la alcaldia i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, després de saber que l’empresa que volia construir el tanatori a Paterna reclama a l’Ajuntament 2,2 milions d’euros, afirma que “la indemnització és l’última pedra en el mur de la vergonya del PP local. Quants milions ha pagat i haurà de pagar la ciutadania de Paterna per les desfetes de l’equip de govern? Una pregunta que ens porta a una altra: quantes necessitats bàsiques es podien haver atés amb els 2,2 milions que reclamen?”.

LEVANTE-EMV (31 març 2015)

LEVANTE-EMV (31 març 2015)

Segons explica Ramón, “l’expedient del tanatori feia olor a ‘pelotasso’ des del minut ú, amb una requalificació a mida de l’empresa que volia instal·lar-lo. Un fet que es demostra amb que els plànols del tanatori estaven fets abans que es decidira que es podien ubicar tanatoris al nucli urbà. Fins i tot la sol·licitud de compatibilitat urbanística es presenta abans que es publique la modificació del Pla General. I una vegada aprovada la modificació a mida del Pla General d’Ordenació Urbana de Paterna, als 10 minuts el projecte i tota la documentació ja estaven presentats a l’Ajuntament, abans que se publicara la modificació al BOP”.

LAS PROVINCIAS (31 març 2015)

LAS PROVINCIAS (31 març 2015)

“Compromís per Paterna ens posicionàrem des del principi amb els veïns que no volien el tanatori. I l’ex alcalde, el mateix que havia donat totes les facilitats a l’empresa per tal que s’implantara al nucli urbà, va recular per la pressió veïnal amb manifestació multitudinària inclosa, i a proposta de Compromís l’Ajuntament va dir que el tanatori no es construiria al nucli urbà”.

Des de Compromís per Paterna “ja li avisàrem que la decisió suposaria una gran indemnització per a l’empresa, i que lògicament pagaria el poble de Paterna. Per això acordàrem que el consistori negociara amb l’empresa la construcció del tanatori a Tàctica. Però el govern municipal del PP, va deixar morir l’expedient sense fer res, esperant que l’empresa ‘amiga’ no reclamara res”.

“I a la vista està que si que reclama, i reclama 2,2 milions d’euros que són responsabilitat de l’actual equip de govern, eixe que pretén ser reelegit el proper 24 de maig, i que en cap moment es va negar als capritxos de l’ex alcalde, sense entrebancs. Això ha fet que ara aquesta indemnització siga l’última pedra en el mur de la vergonya del PP a Paterna. Però nosaltres portem comptabilitzats més de 25 milions d’euros malbaratats per aquest govern, i seguim sumant dia a dia, expedient a expedient”.

“Amb aquest nou escenari que perjudica a la ciutadania de Paterna, aportarem al jutjat tota la documentació sobre la tramitació del sector urbanístic. Una tramitació on hi ha indicis que apunten a la connivència entre l’empresa del tanatori i el PP de Paterna, vista la tramitació ‘exprés’ de l’expedient urbanístic. Potser ara seria moment que l’empresa donara explicacions de la seua relació amb el partit de l’actual equip de govern, que sembla que ja no és tan ‘amic’ com quan l’ex alcalde va prometre’ls que podrien fer el seu tanatori al municipi”.

“Al PP de Paterna es pensaven que ‘mort el gos, morta la ràbia”, aparentant que, una vegada l’ex alcalde ja no està, els actuals regidors del PP no tenen cap responsabilitat d’allò que ell va fer. Però res més lluny de la realitat, perquè tots els actuals regidors del PP, com l’actual alcaldessa i candidata a l’alcaldia del PP local, Elena Martínez, votaren a favor de fer el tanatori-crematori dins de Paterna. Però si no haguera sigut per la pressió veïnal i la proposta de Compromís, el mal no s’hauria desfet.

“Ara, davant el risc que ens puga costar un euro de diners públics la indemnització, anem a centrar tots els esforços en aclarir els interessos de la tramitació urbanística que possibilitava a l’empresa fer el tanatori”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: PATERNA AHORA, NOU HORTA NORD, HORTANOTICIAS, PATERNA BIZ, EL PERIÒDIC, LEVANTE-EMV, LAS PROVINCIAS,

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *