• Compromís per Paterna assenyala que el PP s’ha venut per la confluència de tindre més regidors alliberats i els interessos urbanístics amb Puerto Mediterráneo

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “al poble, ja està clar qui és l’esquerra. Hui al ple el PSOE ha canviat de rumb i se n’ha anat cap a la dreta, pactant amb el Partit Popular i Ciudadanos”.

“És tota una maniobra que deixa clara la falta de talent de l’alcalde socialista per a consensuar i el seu tancament absolut a fer un acord d’esquerres. És evident que el PP s’ha venut a l’equip de govern socialista a canvi del sou d’un regidor. L’absència en el ple de la portaveu del PP, Maria Villajos, i el silenci de la resta de regidors peperos evidencia l’estat de vergonya del partit de la gavina. El ‘pacte del retret’, fet entre Sagredo i Elena Martínez, mostra la divisió interna en les dos formacions i avergonyirà als afiliats i simpatitzants d’un i l’altre partit”.

Segons explica Ramón, “dimecres passat hi havia un acord dels cinc partits de l’oposició. I eixe mateix dimecres, PSOE, PP i C’s es reuneixen en un conegut hotel de Paterna per a cuinar el pacte que hui s’ha escenificat al ple. Un pacte que podria anar més enllà i estar relacionat amb els interessos urbanístics com els de Puerto Mediterráneo que podrien tindre PP i PSOE. És una pena perquè és el premi de Sagredo als responsables de les retallades socials, de les pujades d’impostos, dels viatges a Xina, i tots els desgavells que ha fet el PP”.

“A més a més, dins d’aquest desgovern, Sagredo també ha decidit pujar el sou del personal eventual o assessors. Un gest que evidencia també que anava a ser difícil arribar a acords programàtics amb els partits d’esquerres donat que la nostra proposta era congelar el sou i igualar el de tot el personal de confiança”.

“Va a ser una legislatura molt llarga per a ‘l’eix del mal’, perquè eixe és el tripartit que va a governar Paterna. Ja era evident que sense un acord programàtic Compromís no anàvem a governar amb el PSOE en Paterna. Sempre hem tingut clar que primer calia triar la musica per a ballar, abans que la nòvia. Però els socialistes ho han fet a l’inrevés, han triat la nòvia que no volíem ningú. Definitvament el canvi no arriba a Paterna, continuarà governant la dreta com pareix que sempre ha volgut Sagredo”.

“El pacte de hui confirma les informacions que teníem en Compromís sobre les reunions secretes abans de la investidura que mantinguéren PSOE i PP, mentre a Paterna Sí Puede, Esquerra Unida i nosaltres ens donàven llargues per a l’acord programàtic. Unes reunions on socialistes i populars parlàven d’alliberacions i dels draps bruts de la Fundació per a la Innovació de la Infància Comunitat Valenciana (FIICV) i de l’empresa mixta DLP, esta última denunciada per Sagredo en Fiscalia”.

“Des de Compromís fem un avís a navegants: no hi haurà pau per a tots aquells que amaguen i pacten sense transparència, de manera obscura, en hotels o retrets, a esquenes de la ciutadania i pels interessos propis i de les seues butxaques. Seguirem treballant pels drets de tota la ciutadania i no pels interessos d’uns pocs. Paterna no es mereix el que hui ha passat al saló de plens”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: HORTANOTICIAS, PATERNA AL DÍA, PATERNA BIZ, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, EL PERIÒDIC, NOU HORTA NORD,