JUANMA RAMÓN: “L’ALCALDE NO SAP QUÈ FER AMB LA DEFENSORA DEL VEÍ”

Compromís per Paterna assenyala que Sagredo volia portar al ple un punt amb informes en contra de l’Interventor i l’Oficial Major al més pur estil d’Agustí

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assegura que “l’alcalde no sap què fer amb la Defensora del Veí, i per això tria com a eixida culpabilitzar de la seua incompetència a la resta de partits polítics a l’hora de gestionar aquest lloc de treball. Un lloc que, en cas de quedar desocupat si Sagredo acomiada a la Defensora, portaria aparellada una indemnització a la persona, que és el preu de la mala gestió de Sagredo que comença a ser visible”.

“A més a més, Sagredo ja va fer la intentona de portar al ple de juliol el punt amb informes en contra de l’Interventor i de l’Oficial Major, al més pur estil d’Agustí”.

“Per tot això, i amb aquesta indefinició en l’enunciat, Compromís manifestàrem que l’assumpte havia de quedar-se damunt la taula. A més a més dels informes en contra, el punt no aclaria en quina situació es quedava la Defensora. En cap cas la Defensora ha de ser ratificada, ja que té contracte fins al 2017. Sols cal aclarir la seua situació a l’Ajuntament una vegada sabem que no pot ocupar un lloc d’assessor de confiança”.

Ramón afegeix que “per a la portaveu del PSOE, Nuria Campos, és una excusa fàcil dir que la resta de partits som els que deixem a la Defensora del Veí sense sou. Campos potser no s’entera, o fa com que no sap el lio que es va organitzar entre el seu partit i el PP, en 2012, quan pactaren repartir-se la Defensora després que el PP la convertira en personal eventual. El pacte previst, que no va eixir endavant però del que hi ha constància, era repartir-se la duració del càrrec de la Defensora i el sou fins a 2017, entre els dos partits”.

“Quan de cara a la galeria les relacions Sagredo-Agustí pareixien més tenses, foren capaços de pactar repartir-se a mitges el sou públic de la Defensora del Veí. I ara sorprén que la portaveu socialista tire balons fora”.

“Mangarrufes a banda, des de Compromís considerem que a un Ajuntament cal tindre una figura com la Defensora o Defensor del Veí, però aquesta figura no ha d’estar polititzada. A més a més la seua elecció ha de decidir-se dins dels órgans de la participació ciutadana. És necessari obrir el debat amb la ciutadania sobre les seues tasques, si ha de percebre retribució o no, entre d’altres aspectes. Tot sota el prisma de la participació ciutadana”.

“Esperem que l’equip de govern reflexione i que reconduïsca la seua incompetència sobre la Defensora del Veí, obrint un procés de participació ciutadana a la major brevetat possible, perquè cal tindre obert aquest servei d’atenció a la ciutadania”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: LA VEU PV, EL PERIÒDIC, LAS PROVINCIAS,

Arxivat en: Moviments Socials

Comentaris

  1. cruz-maria diu:

    la defensora del ciudadano que estaba recogida en la carta de participación ciudadana
    debe ser una persona ajena a siglas políticas y desde luego no debe tener ningún sueldo ni debe ser empleada del ayuntamiento

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *