Compromís per Paterna demana una auditoria ciutadana del deute de l’ajuntament

Juanma Ramón, portaveu de Compromís: “No entenem com PSOE i Ciutadans aproven els comptes del 2014 del PP sense fer cap investigació ni auditoria i més tenint en compte que la fiscalia ja està investigant”

A colp de titular la ciutadania de Paterna s’està assabentant de com han funcionat les coses a l’ajuntament els darrers anys. Despeses sense justificar, empreses mixtes amb participació municipal que acabaren sent vertaders coladors de fosques maniobres polítiques i econòmiques. La conseqüència de tot això ha estat l’endeutament de Paterna. Un endeutament que Compromís considera “il·legítim”. Per això el grup municipal de Compromís presentarà al proper ple una moció per tal de demanar que es faça una auditoria del deute de Paterna. Segons declaracions de Juanma Ramón “volem que es faça la llum en els foscos comptes del Partit Popular i que la gent sàpiga en què s’han gastat els seus diners estos darrers anys. Perquè no ens hem d’oblidar que es tracta dels diners de tots els paterners i paterneres i és obligació de la institució que els gestiona donar comptes a la ciutadania”.
Compromís per Paterna es queixa també que encara no s’haja convocat la comissió d’investigació de la DLP (empresa mixta amb participació municipal). Critica també el fet que siguen els tribunals els que sàpiguen primer el que ha passat amb els diners de Paterna i no els seus habitants. “S’ha de convocar urgentment la comissió d’investigació i esclarir els fets. La ciutadania vol saber el què, el qui i, sobretot, el quant en tot allò que respecta a l’empresa mixta DLP.” I critiquen l’actitud acrítica de PSOE i Ciutadans “que aproven els comptes de 2014 del PP sense fer cap investigació i que damunt diguen que ho fan per ‘responsabilitat’.” Per al portaveu de Compromís, “la responsabilitat d’un polític que treballe per i amb el poble, ha de ser precisament no tapar les possibles corrupteles comeses a les institucions públiques.”
En la moció que presentarà Compromís per Paterna es demanarà la investigació de “les desfetes en la DLP, SUMPA o GESPA” i que esta investigació la duga a terme la ciutadania mitjançant els mecanismes de participació ciutadana. També s’exigirà la derogació de la reforma constitucional de 2011 per tal què es reconega la primacia de la despesa social sobre el pagament del deute i els seus interessos.
Des de Compromís per Paterna es demanarà la quitança o condonació d’aquell deute que es considere il·legítim i es demanarà responsabilitats civils o penals a les parts que van contraure aquest deute.
Juanma Ramón conclou “potser els comptes del 2014 foren legals, però el que sí que tenim clar és que no foren ètics”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *