Compromís ha demanat una reunió amb Pilar Soriano, presidenta de l’EMTRE, per sol·licitar l’apertura de l’ecoparc. Compromís planteja, també, el tancament a vehicles motoritzats d’alguns camins per tal d’evitar l’entrada de camions que aboquen deixalles al bosc

Amb motiu de l’Spartan Race, la partida de la Mola va ser netejada perquè es poguera realitzar el circuit de la carrera, donar una bona imatge i que els participants, que vingueren d’arreu l’Estat espanyol, corregueren envoltats de natura i no d’enderrocs. La Mola porta, des que es tancara l’ecoparc, rebent tot tipus de residus provinents de la construcció, en la seua majoria, però també de la indústria (para-xocs d’automòbils, aparells d’aire condicionat, etc.) sense que l’administració local faça res per evitar-ho.
Ara, pocs mesos després de la neteja, el paratge torna a rebre abocaments il·legals posant en perill la vegetació de la zona pels incendis i comportant un risc per a la salut pública i per al medi ambient.
Compromís per Paterna es fa eco, amb esta moció, de les demandes de l’associació Paterna Respira i reclama, per una banda, la neteja i cloenda de tots estos abocadors; per altra el tancament dels tres accessos al transit rodat a les zones d’abocament, deixant només la possibilitat d’accés als propietaris dels terrenys i la instalació d’un Ecoparc municipal per tal d’afavorir que els i les paterneres puguen portar els enderrocs i deixalles al lloc adequat.
Cal recordar que Compromís per Paterna ja va portar al Ple del passat juliol una esmena per tal que es tornara a demanar a l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus la instalació d’un l’ecoparc a Paterna. Juanma Ramón, portaveu de Compromís recorda les paraules de Nuria Campos, regidora d’infraestructures, quan va dir que “s’està treballant ja i es continuarà treballant perquè l’EMTRE obriga l’Ecoparc” per al portaveu de Compromís, la contundència de les paraules de la responsable d’infraestructures “xoquen una vegada més amb la realitat: a hores d’ara no s’ha fet res. És escandalós que sis mesos després d’aquell ple, encara no s’haja treballat en este sentit. Sembla que Sagredo és un fidel continuador de la tradició de Lorenzo Agustí de no fer cas dels acords plenaris i menysprear la democràcia municipal. Però que en qüestions mediambientals com esta, tampoc faça res, és molt preocupant” ha manifestat Juanma Ramón, qui ha afegit “ja no sabem si els incompliments dels acords plenaris són tots per qüestions polítiques o ho són també per incapacitat de l’actual equip de govern”. Així doncs, davant esta situació de “paràlisi” Compromís per Paterna ha decidit “dur la iniciativa” i reclamar a l’EMTRE la instalació d’un l’ecoparc per poder donar una solució al problema d’abocaments. De fet, el grup municipal Compromís per Paterna, ha demanat una reunió amb la presidenta de l’EMTRE, Pilar Soriano, a qui traslladarà esta reclamació del poble de Paterna. “Si l’alcalde no té temps o ganes de solucionar els problemes del nostre poble, ja ho fem nosaltres” ha declarat Juanma Ramón.