El viatge que està organitzat per la regidoria de Tradicions Cultura i Foc, de la qual depén l’Oficina de Turisme, també fa pagar als usuaris un viatge previ de prospecció que realitzaran el tècnic i el càrrec polític designats per l’ajuntament

Si ja el fet que l’Oficina de Turisme Municipal col·labore en la realització de viatges turístics fora de la població resulta qüestionable, el fet que els assistents a l’esmentat viatge hagen de fer-se càrrec de les despeses de dos regidors i un tècnic de l’ajuntament, és com a mínim poc ètic.
El viatge, que s’organitza des de la regidoria de Cultura, es realitzarà el més de juny. En aquest cas la destinació triada és Astúries i per a la seua realització, l’ajuntament ha generat un crèdit en la partida de Turisme per un import de 50.000 euros i que serà posteriorment finançat pels usuaris que relitzen l’esmentat viatge. Crida l’atenció que als plecs de condicions tècniques per a la contractació d’aquest viatge, conste que “el preu del viatge” que paguen els usuaris, tots aquells paterners i paterneres que el contracten, inclou les despeses del viatge com a acompanyants del Cap Tècnic de l’Oficina de Turisme i de l’Autoritat (2 places). A més els usuaris hauran de pagar també un “viatge previ de prospecció” al tècnic i al càrrec polític que decidisca l’ajuntament, es a dir que aniran a reconèixer el desti abans, a despeses pagades.
Per al portaveu municipal de Compromís per Paterna Juanma Ramón “a este tipus de coses ja ens tenien acostumats els del PP. El que ens sorprèn és que el PSOE continue amb estes polítiques de privilegis i fer servir el càrrec per a traure’n profit. Una actitud que poc te a veure amb les noves formes de fer política”. Com que a hores d’ara encara no ha transcendit el nom del càrrec polític que es beneficiarà d’aquest viatge pagat pels usuaris, el representant de Compromís ha afirmat “Estem intrigats per saber qui anirà i de quina manera ens explicarà el perquè d’este privilegi”. I es pregunta “este és el canvi que va prometre Sagredo? Esta és la tan cacarejada regeneració política? La r-evolució de Paterna? La veritat és que és més del mateix: continuen utilitzant la política per a servir-se a si mateixos i no a la ciutadania. Continuen acaparant el poder per a mantindre els privilegis en compte de governar amb i per al poble”.
Des de Compromís per Paterna tampoc entenen perquè des de l’Oficina de Turisme Municipal s’organitza un viatge que res té a veure amb la promoció turística del municipi. Segons la pàgina web municipal, la tasca d’este organisme és “ser el punt de trobada per a descobrir totes les possibilitats turístiques que ofereix el municipi”. “Aleshores que fan el tècnic de l’Oficina de Turisme i els càrrecs polítics en Astúries?” ha dit per a finalitzar Juanma Ramón.