Juanma Ramón: “El PP de Paterna no aprén de la batacada electoral del maig passat i continua manipulant, fins i tot, amb el treball dels funcionaris”

El passat mes de novembre s’aprovava al ple una moció d’EU que demanava la retirada dels retrats dels alcaldes franquistes del saló de plens en compliment de la Llei de la Memòria Històrica. Pocs dies després operaris de l’ajuntament retiraven tots els retrats penjats al saló per tal que el Cronista Oficial de la Vila de Paterna redactara un informe que dictaminara la presència de quins alcaldes contravenia l’esmentada llei. La retirada va generar les protestes del PP, que fins i tot va encetar una campanya d’arreplegada de signatures per aconseguir que retornaren els alcaldes franquistes al saló de plens.
Recentment el Cronista municipal ha presentat l’informe que li encomanà el govern local. Segons Compromís este informe ha estat manipulat pel Partit Popular per tal de continuar amb la seua campanya de divisió de la societat paternera. Compromís ha tingut accés a l’informe redactat pel Cronista de Paterna i, segons el seu portaveu, “de cap de les maneres es pot extraure d’ell que els retrats dels alcaldes franquistes hagen de tornar al Ple”. L’informe dóna per sentat que els retrats no poden tornar al saló de plens pel manament plenari del passat mes de novembre. El que diu l’arxiver és que fora bo posar tots els retrats junts per tal de no trencar amb el fil de la història recent de Paterna, ja siga en un museu o en una dependència municipal. Segons manifestacions fetes per Juanma Ramón, portaveu de Compromís per Paterna, “estem completament d’acord amb l’informe de el Cronista Oficial. Pensem que tots els alcaldes haurien de compartir espai per a poder explicar millor la història recent del nostre poble des del punt de vista cronològic. Ben bé podrien ocupar un espai en un museu, tot i que els retrats dels alcaldes franquistes haurien d’estar en el museu dels horrors”.
En l’organització valencianista consideren que tota esta campanya només pretén obrir un fals debat i crear divisió en la societat paternera. “Per què no es mobilitzen per garantir els drets socials dels i les paterneres? Per què no parlen del desgavell en que han convertit l’ajuntament després dels seus 8 anys de govern?” es pregunta el portaveu Juanma Ramón. “El que fan és intentar desviar les mirades de la ciutadania per a que no vegen la podredumbre d’una organització titllada per la pròpia policia com a suposada ‘organització criminal’. Una organització que, a més, té la majoria dels seus dirigents imputats per corrupció, blanqueig de diners, etc. Mentre mirem els quadres no veiem la realitat del PP de Castellano, Rus, Barberà, Fabra, Barcenas, etc.”