Juanma Ramón: “El document sobre Participació Ciutadana aportat per la Federació d’Associacions de Veïns és un bon punt de partida per a desenvolupar una carta que afavorisca la participació i l’empoderament”

Des de Compromís per Paterna es mostren molt satisfets amb el treball realitzat per FAVEPA, plasmat en un document que desgrana les vies de participació ciutadana i l’empoderament de Paterna a través de les seues associacions. La Carta aportada per les associacions de veïns i veïnes representa un abans i després respecte a la participació de la ciutadania en la vida política de la localitat. Cal destacar que Paterna es va dotar, fa molts anys, d’unes estructures territorials per afavorir la participació ciutadana. Unes estructures que els darrers governs populars es van encarregar de buidar de contingut fins a convertir-les en simples corretges de transmissió de les decisions del govern local. Esta Carta en què treballen conjuntament associacions de veïns i grups polítics municipals, ha de revertir la situació creada pels governs conservadors dels darrers anys enfortint les vies de participació i buscant la implicació de la ciutadania en elles