Polítics i ciutadans es concentren a la porta de l’ajuntament per protestar contra el preacord entre Turquia i la Unió Europea

A la concentració convocada per Compromís per Paterna han participat els grups municipals del PSOE, PP i Paterna Sí Puede i paterners i paterneres que han volgut mostrar el seu rebuig a un acord que vulnera els Drets Humans

Compromís per Paterna ha convocat una concentració a la porta de l’ajuntament de Paterna per tal que, tant els ciutadans com els càrrecs electes del consistori, mostraren el seu rebuig a un acord entre Turquia i la Unió Europea que atempta contra els Drets Humans en preveure la deportació massiva de persones. Per Compromís per Paterna este preacord “degrada la condició humana, ja que la Comissió Europea accepta amb ell que Turquia utilitze els refugiats com a element de negociació per a la seua adhesió a la Unió Europea”.
Els assistents a la concentració portaven fotografies denunciant el drama de les persones refugiades en la seua fugida de l’horror de la guerra i una pancarta en què es podia llegir “Paterna, ciutat refugi” en referència a la moció que va presentar Compromís al Ple extraordinari de setembre.
Els representants polítics de Compromís per Paterna, PSOE, PP i Paterna Sí Puede han llegit un manifest en suport a les persones que intenten arribar a Europa fugint d’unes guerres que no han provocat però que pateixen en les seues carns. Uns conflictes bèl·lics dels quals Europa no és innocent, ja que molts països han participat activament en ells.
Al manifest es llança una crida pública a la societat civil i a les institucions per mostrar l’oposició a un acord “tan indigne i tan inhumà que deixa als éssers humans com a moneda de canvi en les negociacions polítiques entre països”. Al manifest també s’insta al govern de l’estat a no donar-hi suport i a complir amb els Drets Humans, el Dret Internacional i amb els compromisos comunitaris d’acollida de refugiats. “La tragèdia dels i les refugiades de guerra exigeix una resposta ràpida, a l’altura del país solidari i compromès amb els drets humans que volem construir. No podem romandre tancats d’ulls i de fronteres al patiment humà” i conclou “este acord condemnaria a mort a milers d’innocents que fugen de la barbàrie com feren els nostres majors al final de la guerra civil quan el feixisme arrasà les nostres terres”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *