Compromís mostra el seu suport a la decisió del Conseller d’Economia d’oferir terrenys industrials de Paterna per a la construcció de la factoria de cotxes elèctrics de Tesla

Des de Compromís per Paterna volen manifestar el seu suport a la proposta de la Conselleria d’Economia d’instal·lar al terme municipal de la localitat, la futura factoria de Tesla per a la fabricació de cotxes elèctrics i es congratulen que l’equip de govern aposte per este tipus d’economia. L’organització d’esquerres diu compartir plenament el model productiu que suposa aquest tipus de factories front a la cultura del consumisme exemplificat per Puerto Mediterráneo.
Això sí, des de Compromís volen recordar tant al Conseller com a Sagredo que els dos projectes son incompatibles al terme municipal. Com ja denuncià la coalició valencianista quan el Partit Popular volia construir la zona Franca i Puerto Mediterráneo, l’Estratègia Territorial del País Valencià regula que la superfície del terme municipal que pot ser urbanitzada de nou com a terciari i industrial no pot superar els 900.000 m². Des de Compromís per Paterna, el seu portaveu municipal ha declarat que “cal d’una vegada per totes apostar per un nou model productiu per al nostre poble i donar per finalitzat el malson de Puerto Mediterráneo”.
La instal·lació d’una factoria com la de Tesla, lluny de destruir les empreses locals o el xicotet comerç, suposaria un augment exponencial del seu volum de negoci. Ja que en contra del model de Puerto Mediterráneo que és competència directa del comerç local, la factoria Tesla es rodejaria d’empreses accessòries que omplirien els nostres polígons, a hores d’ara mig vuits. A més no suposaria arrasar una zona forestal de milió i mig de metres quadrats” ha afegit Juanma Ramón en referència a la Mola, terrenys on pretenia instal·lar-se Puerto Mediterráneo.
Des de Compromís per Paterna també volen apostar pel tipus de treball ofert per una empresa tecnològica, on la demanda tant de personal altament qualificat, com de personal amb menys qualificació és pràcticament similar, enfront de la destrucció de llocs de treball provinent del comerç de proximitat que provocaria la instal·lació d’un megacentre comercial.
Compromís per Paterna es troba, en estos moments, estudiant les possibles ubicacions de la factoria en els terrenys habilitats com a zona industrial i que en estos moments es troben en desús.