La Vicepresidenta i el seu equip han assistit hui a una reunió organitzada per l’ajuntament de Paterna amb familiars d’usuaris del Patronat Francisco Esteve per tractar de desbloquejar la construcció de la residència per a persones amb diversitat

Compromís per Paterna celebra els avanços en la reivindicació de la construcció de la residència i centre de dia per a persones amb diversitat funcional ve de lluny i que portaven al programa electoral. Tant durant els governs del Partit Popular com en l’actual legislatura, Compromís per Paterna s’ha dedicat a fiscalitzar i estudiar expedients per a desbloquejar la construcció d’esta infraestructura tan necessària per a Paterna. Per això, amb la reunió de hui i amb els compromisos adquirits per la Vicepresidenta Mònica Oltra, per l’organització d’esquerres es comença a vislumbrar una eixida per a tots els paterners i paterneres que tenen que enviar als seus familiars a residències a més de 60 quilòmetres de la localitat amb el perjudici que això els genera.
En la reunió, que s’ha desenvolupat en un ambient molt cordial, entre la Conselleria de Polítiques Inclusives, Ajuntament i els familiars, la vicepresidenta ha explicat els passos a seguir per a que la residència sea una realitat. El primer d’estos passos seria l’expropiació per part de l’ajuntament dels terrenys on construir esta dotació. Una vegada adquirits els terrenys, la conselleria dirigida per Mònica Oltra es compromet a la finalització de la construcció de la residència i la seua posada en marxa en el termini més breu possible.
Cal recordar que les obres per a la construcció de la residència començaren el 2009 i que després de 7 anys i una nefasta gestió per part del PP, només s’ha acabat un primer mòdul que a hores d’ara està sent utilitzat com a menjador social.
En este sentit el portaveu de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, ha manifestat “els treballs realitzats per Compromís estos darrers mesos, culminats amb l’aprovació al darrer ple d’una moció demanant la finalització de la construcció de la residència, per fi han donat els seus fruits i, ara, comencem a vore una eixida per a la finalització de la residència. El compromís adquirit per la Vicepresidenta a la reunió de hui suposa un punt d’esperança per a totes aquelles persones que es veuen obligats a enviar als seus familiars dependents a residències en Gandia o Xàtiva.