La formació demanarà el suport de la resta de forces polítiques de Paterna per a exigir al Ministeri de Foment la retirada definitiva del projecte

El mes d’agost és la data triada tradicionalment pel Ministeri de Foment per a rellançar el projecte d’ampliació del By Pass. Com sempre hem fet, “des de Compromís tornarem a mostrar el nostre rebuig a un projecte que suposa la duplicació de la capacitat de l’actual By-pass, arribant fins a 14 carrils pel nostre terme municipal”.

 

Des de Madrid mantenen la idea de gastar-se una milionada de diners públics en ampliar el By-Pass mentre ens continuen negant millores en infraestructures prioritàries per a Compromís, com els accessos directes del Poligon Font del gerro al By-pass, o les millores en la xarxa de ferrocarrils que suposaria una aposta per un model de transport sostenible.

 

Així, des de la nostra formació hem tornat a presentar al·legacions a les últimes modificacions del projecte, presentades per un Ministeri en funcions, que rellança en agost l’ampliació del By-pass aprofitant la escasa activitat tant de les administracions locals com dels moviments socials i veïnals que tant s’hem oposat al projecte des de l’inici.

La documentació complementaria presentada pel Ministeri en funcions es limita a, per una banda, modificar pantalles acústiques que, segons el seu criteri,  minimitzaran l’impacte del soroll sobre les zones residencials i centres educatius de la Canyada. I per altre costat, modificar el llit del Barranc del Travessat i el Barranc de La Font.

“En cap cas es qüestiona la justificació i necessitat del projecte, que suposa duplicar el número de carrils del by-pass al tram que separa la Canyada del Polígon Industrial Font del Gerro. El Ministeri en funcions fa oïts sords de les reivindicacions veïnals del nostre poble” afegeix Juanma Ramón.

 

El portaveu de Compromís per Paterna assenyala que, “estem farts d’aquesta manera d’actuar, farts d’un Ministeri acostumat a menysprear als valencians i valencianes que, no content amb no acometre les infraestructures que són prioritàries per al nostre poble, es dedica a rellançar projectes que compten amb el rebuig un ànim dels partits politics i moviments veïnals de Paterna”.

 

Per aquest motiu, “hem traslladat les nostres al·legacions a les Corts i al diputat de Compromís Joan Baldoví, per a que  exigeixca al Ministeri en funcions la retirada definitiva del projecte i la necessitat de capgirar el model de transport a l’Àrea Metropolitana, que en cap cas ha de passar per duplicar el trànsit de vehicles del By-Pass per Paterna” conclou Juanma Ramón.